10.3 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 20, 2021
AcasăEvenimentArest la domiciliu pentru hoții de combustibil

Arest la domiciliu pentru hoții de combustibil

Magistrații Tribunalului Gorj au luat o decizie incredibilă în dosarul hoților de combustibil, arestați preventiv de Judecătoria Târgu-Cărbunești. Instanța a decis ca suspecții să fie arestați la domiciliu, neavând voie să părăsească locuințele decât în situații excepționale, cu aprobarea instanței. Măsura a fost luată pe o perioadă de 25 de zile, urmând ca apoi, hotărârea să fie reanalizată de judecătorul de drepturi și libertăți. Acuzația în acest dosar este că suspecții au furat combustibil din conductele Petrofac.

Dacă aceștia nu se vor supune deciziei de a rămâne la domiciliu, vor ajunge din nou în închisoare. „Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpaţilor: Filip Carp Marian, Scăfaru Ovidiu, Sîrbu Marinaş, Rada Ana-Doina, Popescu Petre, Iepure Mădălin, Buici Lucian-Cristinel, Matei Constantin şi Goga Maria Narcisa cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaților de sub puterea mandatului de arestare preventivă pronunţată de către judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, dacă nu sunt arestați în altă cauză. Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Desemnează autoritate pentru supravegherea inculpaţilor: Scăfar Ovidiu, Rada Ana-Doina, Popescu Petre, Iepure Mădălin, Buici Lucian-Cristinel, Matei Constantin, Goga Maria Narcisa Poliţia Oraşului Târgu-Cărbuneşti, județul Gorj, iar pentru inculpaţii Sîrbu Marinaş şi Filip Carp Marian, Poliţia Oraşului Novaci Definitivă”, au decis magistrații de la Tribunalul Gorj.

Inculpații din acest dosar au ajuns în cătușe, după ce s-a depistat, în urma unor percheziții, că au furat produse petroliere din conductele Petrofac, valoarea prejudiciului fiind de 700.000 de lei. Suspecții cu vârste cuprinse între 21 și 59 de ani sunt acuzați de furt calificat și complicitate la furt. În urma perchezițiilor, organele de cercetare au ridicat de la domiciliile hoților două dispozitive de sustragere a produselor petroliere, 2.000 de litri de produs petrolier, iar trei autoturisme au fost indisponibilizate.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -