5.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 6, 2021
Acasă Eveniment Articole pirotehnice, interzise!

Articole pirotehnice, interzise!

Comercianţii de produse pirotehnice le dau bătăi de cap poliţiştilor. Ca în fiecare sfârşit de an, sărbătorile de iarnă reprezintă o oportunitate de a face bani, atât pentru firme, cât şi pentru populaţie, prin vânzarea de pocnitori, petarde şi alte obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Peste 5.500 de produse pirotehnice clasa II şi III au fost confiscate în timpul unei acţiuni efectuate de poliţişti pe raza municipiului Târgu-Jiu. Acestă acţiune a vizat combaterea actelor ilegale de comerţ cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. Deţinătorii sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectare a regimului materiilor explozive. Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au continuat seria acţiunilor conform planului de măsuri „Foc de artificii” 2013/2014 prin care se urmăreşte prevenirea, identificarea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă. Aşadar, oamenii legii au depistat ieri în Piaţa 9 Mai din Târgu-Jiu, un bărbat în vârstă de 34 de ani, administrator al unei societăţi comerciale, care deţinea, fără drept, în vederea comercializării, mii de obiecte pirotehnice tip petardă şi diferite tipuri de artificii. De asemenea, poliţiştii au identificat în zona Piaţa Centrală un alt bărbat, de 28 de ani, din localitate, care deţinea în vederea comercializării 100 de bucăţi tip petardă. Ambii suspecţi au fost conduşi la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor. Obiectele pirotehnice identificate au fost confiscate, iar pe numele acestora s-au întocmit dosare penale.

Doi minori prinşi cu petarde

Doi minori au fost prinşi de poliţişti că vindeau sau deţineau ilegal petarde. Unul dintre ei, minor de 14 ani, din Târgu-Jiu a fost identificat de o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, în timp ce efectua serviciul de patrulare, având asupra sa o cutie de articole pirotehnice ce conţinea 60 bucăţi pocnitori. Minorul a fost condus la sediul poliţiei pentru a fi efectuate cercetări. Cel de-al doilea, un minor de 17 ani, a fost depistat de poliţişti în comuna Peştişani, în timp ce încerca să-i vândă unui copil de 11 ani o cutie cu 60 de petarde. Obiectele pirotehnice au fost confiscate, iar pe numele suspecţilor a fost întocmit dosar penal.

Poliţiştii gorjeni vor desfăşura şi în perioada următoare controale la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi activităţi specifice structurilor de ordine publică în zona pieţelor, târgurilor auto sau centrelor comerciale. Pentru prevenirea evenimentelor nedorite I.P.J. Gorj atrage atenţia asupra periculozităţii folosirii materialelor pirotehnice interzise. Persoanele fizice pot folosi doar articole pirotehnice din categoria I cum ar fi steluţele, lumânările scânteietoare, jerbele cu scântei, minifăcliile, deţinerea, comercializarea sau folosirea pocnitorilor fiind interzisă.

- Advertisement -
Articolul precedentŞofer
Articolul următorOperaţiunea „Pomi de Crăciun”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente