Artiști din Gorj, implicați într-un dosar penal de obținere ilegală de ajutoare financiare

0
4388

O serie de percheziții au avut loc astăzi în Gorj, dar și în alte județe din țară: Ilfov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, și București.

Ancheta se realizează într-un dosar penal, având ca obiect obținerea ilegală de indemnizații pentru întreruperea activității artistice, în perioada pandemiei (2020-2021). În fapt, administratorii mai multor societăți comerciale sunt bănuiți ca ar fi întocmit, în fals, mai multe contracte de prestări de servicii muzicale, cu 80 de persoane fizice, care ar fi fost depuse la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Giurgiu, obținând în mod ilegal 300.000 de lei.

În cadrul acțiunii, polițiștii pun în executare 87 de mandate de aducere.

44 de mandate de percheziție domiciliară

La percheziții au participat polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, cu sprijinul colegilor din Ilfov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Gorj și București, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice și supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, care au pus în executare 44 de mandate de percheziție domiciliară, la societăți comerciale și persoane fizice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here