Atenţie, minor la volan! A furat trei maşini pentru a se plimba şi a provocat un accident

0
58

La doar 17 ani, un tânăr din Muşeteşti a reuşit să pună pe jar oamenii legii. A intrat în curtea unor oameni din aceeaşi localitate şi a reuşit să le fure rând pe rând autoturismele, doar pentru a se plimba prin comună. Aventura acestuia a luat sfârşit atunci când a intrat cu ultima maşină furată într-un gard al unei locuinţe. Minorul s-a ales acum cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt şi conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

În stare avansată de ebrietate, minorul a intrat cu lejeritate în curtea mai multor persoane din comună, reuşind să sustragă rând pe rând mai multe autoturisme ce erau neasigurate şi aveau cheile în contact. A dat o tură prin comună, după care le-a abandonat. Din nefericire pentru el, din cauza stării de ebrietate în care se afla, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat cu ultima maşină furată într-un gard de pe marginea drumului. Cei care au auzit bubuitura au venit imediat la faţa locului. Sătenii au sunat la poliţie pentru a anunţa evenimentul. În urma sesizărilor, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Muşeteşti s-au desplasat la adresa indicată. Aceştia au rămas şocaţi când au văzut că şoferul era doar un puşti de 17 ani. Au deschis o anchetă, constatând că maşina era furată. Cel în cauză a fost condus la sediu pentru audieri, acolo unde a recunoscut că a mai furat şi abandonat alte două maşini.

,,Polițiști din cadrul Postului de Politie Mușetești au depistat pe raza localității Stăncești, un tânăr de 17 ani, din localitate, care a condus un autoturism, a pierdut controlul direcției și a intrat în gardul unui imobil. În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat că tânărul ar fi sustras trei autoturisme de pe raza comunei Mușetești, din curtea locuințelor proprietarilor, autoturisme ce erau neasigurate si aveau cheile în contact, cu care s-a deplasat pe raza comunei și le-a abandonat ulterior”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Acestea nu au fost singurele infracţiuni săvârşite de minor

,,De asemenea, s-a stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere și era sub influența băuturilor alcoolice, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt și conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here