Acasa / Eveniment / Au băut de Rusalii iar apoi s-au urcat la volan

Au băut de Rusalii iar apoi s-au urcat la volan

În minivacanța din 15-18 iunie, poliţiştii gorjeni au constatat şapte infracţiuni în domeniul circulaţiei rutiere, fiind înregistrate valori pozitive în aparatul etilotest, cuprinse între 0,60 şi 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, poliţiştii din Stoina au depistat în trafic un bărbat de 41 de ani, din comuna Hurezani, în timp ce conducea un  autoturism pe DN 6 B Pegeni, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii din Rovinari au identificat în trafic, pe strada Constructorilor, din localitate, un bărbat de 47 de ani, din Târgu Jiu, în timp ce conducea un autovehicul având o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeaşi dată, poliţişti din cadrul Poliției Orașului Novaci au depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din comuna Baia de Fier, în timp ce conducea un autovehicul pe DN 67 C Bengești Ciocadia, având o concentraţie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Un alt bărbat, de 43 de ani, din comuna Padeș a fost identificat de poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Tismana în timp ce conducea un autovehicul pe DJ 671 Apa Neagră, având o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur în aer expirat. 

La data de 17 iunie, poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică au depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din comuna Bălești, în timp ce conducea un autoturism pe  strada Victoriei, din localitate, având o concentraţie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeaşi dată, poliţişti din cadrul Biroului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 54 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe  DJ 672 C Răchiți, având o concentraţie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

De altfel și poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un tânăr de 25 de ani, din comuna Slătioara, judeţ Vâlcea, care conducea un  autoturism pe  DJ 665 Polovragi, având o concentraţie de 0.89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.

Iar un bărbat de 41 de ani, din comuna Baia de Fier care a condus un autoturism pe drumul sătesc  din localitatea Novaci, datorită neadaptării vitezei la condițiile de drum, a intrat în coliziune cu un gard din lemn al unui localnic.

Bărbatul a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 1,06 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital, unde a refuzat  recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu ocazia verificării în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuz de prelevare de mostre biologice și conducerea unui vehicul  fără permis de conducere

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*