Au plecat după ciuperci și s-au rătăcit

0
21

Misiune dificilă pentru jandarmii gorjeni. Aceștia au fost solicitați să intervină pentru salvarea a patru persoane, rătăcite în munte. Imediat s-au format echipe care au plecat în căutarea celor patru aventurieri.

Din fericire, cele patru persoane au fost găsite în siguranță. Acestea plecaseră în pădure pentru a căuta ciuperci. S-au aventurat, iar atunci când s-a lăsat seara au realizat că nu mai știu drumul de întoarcere. Imediat au sunat după ajutor. Prin intermediul telefonului au primit sfaturi atât de la jandarmi cât și de la salvatori. Și-au păstrat calmul și au respectat întocmai indicațiile, care au ușurat cu mult misiunea celor ce plecaseră in căutarea lor.

,,Duminică seara, Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj a primit un apel SNUAU 112 în ascultare colectivă de la o persoană care menționa că împreună cu o altă persoană au plecat după ciuperci din Rânca spre Novaci, pe Valea Gilortului și s-au rătăcit. Spre locul indicat, imediat au fost direcționate un echipaj de jandarmi montani din Rânca și un  echipaj Salvamont, care în comun au participat la acțiunea de căutare a acelor persoane. După parcurgerea unei foarte mari distanțe, aproximativ 10 km cu auto și peste 20 km terestru, în condiții de noapte și pe un teren accidentat, echipajele au găsit la orele 21.40, pe cei doi bărbați. Aceștia, au menționat că au fost surprinși de întuneric și s-au rătăcit pe Valea Gilortului. Pe tot timpul acțiunii de căutare, au păstrat legătura cu echipajele, au respectat indicațiile transmise, aprinzând focul pentru a marca locul și a fi văzuți și totodată pentru a se încălzi. Au fost preluate și conduse cu autoturismul în orașul Novaci de unde un apropiat le-a preluat și le-a condus spre domiciliu”, au comunicat reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here