4.3 C
Târgu Jiu
duminică, mai 9, 2021
AcasăEvenimentAu protestat în fața penitenciarului

Au protestat în fața penitenciarului

Salariații Penitenciarului Târgu-Jiu au protestat, ieri, în fața instituției. Peste 70 de angajați și-au strigat nemulțumirile vis-a-vis de condițiile precare de muncă, insuficiența personalului și salariile mici. Aceștiau au urmat exemplul celorlalte penitenciare din țara, care au organizat proteste și au cerut demisia Ministrului Justiției, Raluca Prună, pentru incompetența de care a dat dovadă în exercitarea funcției publice.

penitenciar-tg-jiuAngajații Penitenciarului Târgu-Jiu au organizat protestul în incinta instituției, prin demers dorind să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă de ani buni. Angajații unității de penitenciar susțin că nu își mai pot desfășura corespunzător activitatea în condițiile în care un angajat trebuie să supravegheze aproape 200 de persoane lipsite de libertate. Astfel, personalul existent trebuie să muncească mai mult decât prevede postul fiecăruia și să efectueze ore suplimentare care nu sunt remunerate.

O altă nemulțumire a agenților și ofițerilor din Penitenciarul Târgu-Jiu este legată de condițiile de muncă. Aceștia spun că pe parcursul a 12 ore de activitate au mai multe privațiuni decât deținuții. „Am cerut siguranță, condiții de muncă. Stăm câte 25 -30 de ani într-un penitenciar, o treime din viață ne-o petrecem aici și suntem mai rău ca și deținuții, care la un moment dat pleacă. Trăim în condiții mai rele ca deținuții pentru care trebuie să asigurăm, mai întâi, condițiile de deținere”, a spus Marius Măceșanu, lider de sindicat.

Sindicaliștii din sistemul penitenciarelor susțin că încadrările ce se fac în această perioadă nu vor acoperi nici locurile vacante rămase după ieșirile, în masă, la pensie din acest an, astfel că deficitul de cadre va fi și mai mare. Protestatarii condamnă și salariile mici pe care le primesc, având în vedere că lucrează în condiții speciale și contribuie la apărarea societății.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -