Acasa / Eveniment / Autoșenilata din fibră de plastic și cauciuc care se deplasează pe apă

Autoșenilata din fibră de plastic și cauciuc care se deplasează pe apă

Un exercițiu de simulare a unor situații de urgență generate de inundații pe râul Gilort s-a desfășurat, ieri, în localitatea Novaci, unde în urmă cu mai mulți ani au avut loc inundații de proporții.

Alături de lucrătorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj și de la alte instituții cu atribuții în domeniul apărării civile, la exercițiu au fost prezenți și reprezentanți de la Secția Drumurilor Naționale (SDN) Târgu Jiu cu un utilaj pregătit special pentru situații extreme, care poate să se deplaseze chiar și pe apă. „SDN Târgu Jiu a participat cu autoșenilata din dotare pentru a salva o persoană rămasă blocată în mijlocul apei. Această autospecială poate interveni în cele mai greu accesibile locuri, poate merge pe zăpadă, potmol, nisip, pietriș, chiar și pe apă, de altfel poate urca și pante foarte abrupte și are o capacitate de transport de pana la 16 persoane. CNAIR deține 7 astfel de autoșenilate, fiind distribuite la Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri. Când este necesar, SDN Târgu-Jiu participă în cazul situațiilor de urgență cu utilaje și personal, sub coordonarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență“, se arată pe pagina de Facebook a SDN Târgu Jiu.

„Autoșenilata“ se deplasează pe apă, ca o barcă Cristi Tudor, reprezentantul SDN Târgu Jiu, spune că utilajul se poate deplasa chiar și pe apă, la fel ca o barcă: „Este un vehicul de deplasare și salvare în condiții extreme. E făcută din fibră de sticlă. Are o greutate de trei tone. Șenilele sunt din cauciuc și plutește pe apă, la fel ca o barcă. Motorul are o capacitate de 2.700 centimetri cubi. Este dotat cu sistem format din camere termoviziune și infraroșu. 

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*