Averea cerșetoarei, râvnită de rude apărute din senin

1
8

Rudele cerşetoarei milionare din Gorj vor să revendice averea. Femeia a trăit o viaţă întreagă din mila oamenilor, iar după ce primăria a înmormântat-o s-a descoperit că avea un sac plin cu bani, aproape 100 de mii de lei. O viaţă întreagă a aşteptat ca apropiaţii să-i dea măcar o cană cu apă, însă nimeni nu o băgat-o în seamă. Acum, când s-a aflat că a fost bogată, rudele au apărut din senin şi cer banii.

Cum au aflat de la televizor ce avere zăcea în bojdeuca femeii de 88 de ani au și apărut pretendenții. „Cine are acte să vină și să dovedească dacă a fost rudă. Noi avem”, a fost declarația seacă a ginerelui fratelui cerșetoarei. Și în sat au apărut rude despre care nimeni nu știa până acum. Cel puțin două persoane s-au interesat la notariat despre procedura de succesiune. Primarul din Târgu-Cărbunești este indignat de situația creată și a avut și un mesaj către rude: „Să le fie rușine! Nu i-au adus o cană de ceai și acum vor avere. La plăcinte, înainte. La război, înapoi!” a spus Mihai Mazilu. Elena Gărăiacu avea 88 de ani şi a lucrat în trecut ca asistentă medicală, având pensie. Femeia locuia în satul Pojogeni şi obişnuia să cerşească pe străzile din Cărbuneşti. Asistenţii sociali care au mers după deces la casa femeii au găsit o sumă impresionantă de bani: 100.000 de lei.

Primarul din Târgu-Cărbuneşti, Viorel Mihai Mazilu, a declarat că bătrâna beneficia de asistenţă socială din partea Primăriei, primind mâncare caldă acasă, la fiecare două zile. Mai mult, edilul a precizat că aceasta a fost ajutată de autorităţile locale inclusiv să îşi reînnoiască actele de identitate. Banii găsiţi în locuinţa bătrânei au fost număraţi de trei poliţişti şi trei localnici pe parcursul a peste patru ore, unul dintre martori, Constantin Cocheci, care este şi consilier local şi vecin cu bătrâna, a declarat că bancnotele erau înfăşurate în hârtie de ziar şi legate cu sfoară. Banii au fost ridicaţi de poliţişti şi predaţi Parchetului Judecătoriei Târgu-Cărbuneşti, care, la rândul său, a dispus depunerea sumei într-un cont bancar, aceştia putând fi revendicaţi de eventuale rude pe parcursul anului. Autoritățile locale vor cere cei 2500 de lei cheltuiți cu înmormântarea, imediat ce se va clarifica succesiunea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here