Acasa / Eveniment / Bancnote false de euro, plasate în Gorj pentru cumpărarea de cabaline

Bancnote false de euro, plasate în Gorj pentru cumpărarea de cabaline

Au falsificat banconete de 50 şi 100 de euro și au cumpărat cai din judeţele Hunedoara, Gorj şi Olt. Este vorba de patru persoane din judeţul Hunedoara, care au fost duse, ieri, la audieri la sediul DIICOT Caraş-Severin.

Oamenii legii au făcut cinci percheziţii domiciliare în judeţul Hunedoara, la persoane suspectate de falsificare de monedă, punerea în circulaţie de monede falsificate şi înşelăciune.

Peste o sută de bancnote au fost falsificate

Potrivit procurorilor, suspecţii ar fi falsificat, începând din aprilie 2019, bancnote de 50 şi de 100 de euro, pe care le-au plasat în circuitul financiar prin achiziţionarea de bunuri, în special cabaline, în urma unor anunţuri publicate pe internet.

„Ca mod de operare s-a reţinut faptul că membrii grupării infracţionale îşi desfăşurau activitatea pe două paliere, respectiv cel privind producerea bancnotelor contrafăcute, identificarea viitoarelor victime, modul de plasare a acestora, precum şi un palier privind producerea prin fotocopiere a bancnotelor contrafăcute”, au transmis procurorii DIICOT Caraş-Severin. În urma percheziţiilor, au fost identificate peste o sută de bancnote falsificate, precum şi instrumente folosite la falsificarea acestora.

Potrivit procurorilor, există suspiciunea că acelaşi grup infracţional a acţionat şi pe raza judeţelor Gorj şi Olt, fiind înregistrate cazuri similare de plasare de bancnote contrafăcute.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*