Bărbat suspectat de braconaj, încătușat de polițiști

0
18

Un bărbat din Căpreni a fost reţinut de poliţişti fiind bănuit de braconaj. Oamenii legii au descins la locuinţa acestuia, unde au găsit mai multe unelte folosite la vânătoare, dar şi 15 kilograme de carne, susceptibilă a proveni din vânat. Ajuns în arest, bărbatul şi-a recunoscut fapta. Poliţiştii continuă acum cercetările, pentru a stabili întreaga activitate infracţională.

Bărbatul de 58 de ani din comuna Căpreni a ajuns pentru 24 de ore după gratii, fiind bănuit de săvârşirea infracţiunilor de braconaj și comercializarea vânatului dobândit fără respectarea legii. Acesta ar fi vândut carne de vânat, provenită din animale prinse prin amplasarea de laţuri, în pădurea dim comuna Căpreni. Unul dintre cumpărători, un bărbat din Stoina, a fost oprit în trafic de polițiști, în timp ce transporta cu o autoutilitară o parte din carcasa unui căprior. Acesta le-a spus oamenilor legii de unde provine carnea, îndrumându-i spre locuinţa vânzătorului. În urma percheziţiilor domiciliare, oamenii legii au găsit mai multe obiecte folosite la braconaj, dar şi 15 kg de carne, provenită din vânat.

,,La data de 10 februarie, poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina au reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat, de 58 de ani, din comuna Căpreni, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de braconaj și comercializarea vânatului dobândit fără respectarea legii. Acesta, ar fi vândut carne de vânat, provenită din amplasarea de laţuri, pe fondurile de vânătoare, unui bărbat, de 47 de ani, din comuna Stoina, care a fost oprit în trafic, de poliţişti, pe D.C. Brăteşti, în timp ce transporta cu o autoutilitară, o parte din carcasa unui căprior. La locuinţa bărbatului, de 58 de ani, a fost efectuată o percheziţie domiciliară, ocazie cu care a fost identificată cantitatea de 15 kg de carne, susceptibilă a proveni din vânat, precum şi 15 laţuri folosite pentru braconaj. În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here