11.5 C
Târgu Jiu
joi, mai 6, 2021
AcasăEvenimentBătrân din Țicleni condamnat la zece ani de închisoare pentru că și-a...

Bătrân din Țicleni condamnat la zece ani de închisoare pentru că și-a ucis concubina. A fost achitat de prima instanță

Un bătrân de 62 de ani, din orașul Țicleni, a fost condamnat la o pedeapsă de 10 ani de către Curtea de Apel Craiova pentru că și-a ucis concubina, deși prima instanță, Tribunalul Gorj, a dispus achitarea sa.

„Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Desfiinţează sentinţa penală atacată şi rejudecând: În baza art.188 alin.1 C.p condamnă inculpatul Vrînceanu Ioan la pedeapsa de 10 ani închisoare în condiţiile art.60 C.p. În baza art.67 alin.1 C.p interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit a şi b Cp respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani. În baza art. 65 alin. 1 C.p aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.p (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat). În baza art.72 alin.1 C.p deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii şi arestului preventiv de la data de 22.12.2019 la data de 04.07.2019. În baza art.7 din Legea 76/2008 obligă inculpatul să se supună prelevării de probe biologice în vederea introducerii profilelor genetice în SNDGJ. Ia act că în cauză nu există constituire de parte civilă“.

În plus, bătrânul a mai fost condamnat să achite cheltuieli de judecată de peste 17.000 de lei, din care 13.500 efectuate în cursul urmării penale.

Achitat de Tribunalul Gorj

Ioan Vrînceanu a fost acuzat de omor, după ce şi-a găsit iubita moartă în pat. Fapta a avut loc în anul 2018. El a stat șapte luni în închisoare pentru omor dar, a fost achitat la finalul anului trecut de Tribunalul Gorj. „Achită pe inculpatul Vrînceanu Ioan, pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Constată că inculpatul a fost reţinut şi arestat preventiv în cauză de la data de 22.12.2018 până la 04.07.2019. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, au stabilit judecătorii Tribunalului Gorj.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -