Acasa / Eveniment / Beat criţă la volan. Poliţiştii uimiţi după ce l-au testat cu aparatul etilotest

Beat criţă la volan. Poliţiştii uimiţi după ce l-au testat cu aparatul etilotest

Numărul şoferilor care se urcă la volan în stare avansată de ebrietate este în creştere. Zilele trecute, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj au tras pe dreapta un şofer care abia se mai putea ţine pe picioare. După ce i-au pus fiola, aceştia au constatat că cel în cauză avea o concentraţie de 1,61 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Imediat au fost luate măsurile legale, şoferul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, după care a fost dus la sediul poliţiei pentru întocmirea unui dosar penal.

Un bărbat de 44 de ani, din Craiova, a fost prins pe raza judeţului Gorj, respectiv pe DN66 localitatea Vlăduleni, în stare avansată de ebrietate. Acest lucru nu ar fi prezentat o problemă atât de gravă dacă bărbatul nu s-ar fi aflat la volanul unei maşini. Conştient, acesta a recunoscut că a dat peste cap câteva pahare, fiind de acord să fie testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 1,61 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

,,Polişişti din cadrul Serviciului Rutier Gorj au identificat în trafic un bărbat de 44 de ani, din municipiul Craiova, judeţul Dolj, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN66 localitatea Vlăduleni, având o concentraţie de 1,61 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Oamenii legii trag un semnal de alarmă şi roagă şoferii să încerce să conştientizeze riscurile la care se expun atunci când se încumetă să urce la volanul maşinii după ce consumă mai multe pahare de alcool.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*