24.2 C
Târgu Jiu
marți, mai 17, 2022
AcasăEvenimentBilanț al jandarmilor gorjeni

Bilanț al jandarmilor gorjeni

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Tudor Vladimirescu” Gorj a prezentat activitatea pe anul 2021. Potrivit datelor furnizate presei, anul trecut, au fost aplicate 5913 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 544.066 lei, fiind executate în termen la solicitarea organelor judiciare, un număr de 772 mandate de aducere.

“Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Tudor Vladimirescu” Gorj a asigurat paza şi protecţia instituţională la 24 obiective date în competenţă prin Hotărâre de Guvern sau ordine ale eșaloanelor superioare, în medie cu 60 jandarmi/zi.  Concomitent cu executarea misiunilor de pază s-a asigurat și menținerea ordinii interioare la instanțele judecătorești, în 13 săli de judecată. Au fost executate un număr de 72 transporturi de bunuri și valori, 68 misiuni de pază și protecție transporturi speciale şi 498 misiuni de pază și protecție transporturi de corespondenţă clasificată.  Paza, protecția, supravegherea și intervenția la conductele magistrale de transport produse petroliere, echipamentele și instalațiile aferente acestora, s-a executat pe tronsoanele de conducte administrate de Conpet S.A. pe raza județului Gorj, prin executarea a peste 365 misiuni cu 2785 jandarmi, nefiind înregistrate sustrageri de produse petroliere din conducte.

Structurile de ordine publică ale inspectoratului au executat un număr de 1737  misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestațiile cu public numeros (proteste, cultural-artistice, religioase, comemorative, sportive, electorale, vizite oficiale, etc.).

Pentru asigurarea unei reacții imediate și oportune în situații deosebite, la nivelul inspectoratului au fost constituite peste 2700 rezerve şi patrule de intervenţie și  executate 137 misiuni de intervenție, la solicitările primite prin SNUAU 112

În ceea ce priveşte menţinerea ordinii publice, pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și a prevenirii criminalității stradale, jandarmii gorjeni au executat 6313 misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat, fiind constituite 12.904 patrule de ordine publică pe raza judeţului Gorj (1073 misiuni în zonele montane Runcu, Tismana și Rânca, 2456 misiuni în mediul urban, 2784 misiuni în mediul rural, cu patrule mixte).

Pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic, prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, au fost executate misiuni de patrulare în zona unui număr de 23 unități de învățământ și 3 unități extrașcolare repartizate în responsabilitate.

În scopul prevenirii faptelor antisociale, au fost desfășurate în rândul cetățenilor 265 activități preventiv-educative, fiind distribuite peste 5200 materiale informative.

Cu ocazia executării misiunilor specifice, jandarmii gorjeni au constatat 31 fapte de natură penală cu 17 autori, şi au contribuit la constatarea pe timpul misiunilor executate în sistem integrat cu poliția la constatarea a 268 fapte de natură penală comise de 239 autori.

Au fost aplicate 5913 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 544.066 lei, fiind executate în termen la solicitarea organelor judiciare, un număr de 772 mandate de aducere.

Cooperarea interinstituțională s-a realizat prin conjugarea eforturilor acționale pentru îndeplinirea misiunilor și atribuțiilor fiecărei instituții, fiind executate 656 acțiuni cu un efectiv de peste 2600 jandarmi în baza planurilor de cooperare/colaborare încheiate”, se arată în raportul de activitate a instituției gorjene.

Registrul Comerţului

Scandal la Registrul Comerțului. Foi rupte și înjurături!

0
Conflict spontan între un cetățean și un angajat al Registrului Comerțului. O femeie s-a ales...

Își refac viața în Gorj, departe de războiul din Ucraina

0
Zeci de ucraineni au ajuns în Gorj, de la declanșarea războiului în țara vecină. Oamenii...

Simpozion al studenților la teologie, la Mănăstirea Lainici

0
Mănăstirea Lainici a găzduit, în zilele de 16 şi 17 mai, cea de-a XIV-a ediţie...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!