Acasa / Eveniment / Braconier prins cu 25 kilograme de pește în barajul de pe Jiu

Braconier prins cu 25 kilograme de pește în barajul de pe Jiu

Un braconier, din localitatea Plopșoru, a fost prins, miercuri seara, pe barajul de pe Jiu, din localitatea Turceni, cu o cantitate de 25 kilograme de pește.

Jandarmii au fost sesizați de către un reprezentant al Agenției Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Gorj. „Un echipaj de jandarmi din cadrul Detașamentului Mobil s-a deplasat în localitatea Turceni, pe cursul râului Jiu, unde a fost depistată o persoană de 43 ani, domiciliată în comuna Plopșoru, care pescuia ilegal utilizând o barcă pneumatică și două setci monofilament. Persoana în cauză avea asupra sa cantitatea de 25 kg de pește de diferite specii și dimensiuni, precum și aproximativ 200 metri liniari de setcă“, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Gorj.

S-a ales cu dosar penal

Jandarmii au întocmit persoanei în cauză actele procedurale pentru comiterea faptelor de „pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale și pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate, conform prevederilor din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura“. Astfel de acțiuni vor fi fi desfășurate și în perioada următoare.

Un comentariu

  1. O nemernicie mai mare nici nu s-ar putea! Vai de noi unde s-a ajuns! Cum poate fi posibil asa ceva??

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*