18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăEvenimentBrutărie din Bâlteni, sancționată de DSV!

Brutărie din Bâlteni, sancționată de DSV!

În cursul săptămânii trecute, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat mai multe controale tematice în sectorul alimentar și al sănătăţii animalelor. Au fost verificate unități alimentare din Târgu-Jiu, Motru, Aninoasa, Tg. Cărbunești, Stejari, Novaci, Bâlteni, Alimpești, Padeș, Turcinești, Crasna, Mătăsari, Bengești-Ciocadia, Dragotești, Țânțăreni, Ionești, Brănești, Schela, Bălănești.

brutarie_DSC03850De asemenea, inspectorii sanitar veterinari au verificat și produsele ,,lapte – corn” distribuite elevilor din clasele I – VIII, din unități de învățământ din Crasna, Țânțăreni, Ionești, Aninoasa, Brănești, Schela, Turcinești, Bălănești, dar și două exploatații apicole privind starea de sănătate a albinelor din localitățile Mătăsari și Dragotești. În timpul controalelor organizate în această perioadă au fost constatate abateri de la respectarea legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost sancţionate prin aplicarea a 3 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 4.600 de lei. „Au fost aplicate două amenzi în valoare de 4.000 de lei într-un depozit din comuna Padeș și într-o brutărie din comuna Bâlteni pentru funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor. Și o amendă de 600 de lei, aplicată proprietarului unei exploatații de bovine din Bengești-Ciocadia pentru neconformități de întreținere și igienă a spațiului de depozitare și tancului de răcire a laptelui”, a spus medicul Nicolae Călescu, șeful DSV Gorj.

DSP Gorj are un nou director

0
Carmen Ivanov a preluat conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, după încheierea interimatului fostei...

4000 de miei sacrificați la Gorj. Prețuri mai mari

0
Aproximativ 4000 de miei vor fi sacrificați anul acesta în Gorj, în cele trei centre...

Peste 34 kilograme carne şi produse din carne, confiscate

0
Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj au confiscat, săptămâna trecută de la...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!