Acasa / Eveniment / Bunuri în valoare de 70.000 lei și 13 mc de lemn confiscate de polițiști

Bunuri în valoare de 70.000 lei și 13 mc de lemn confiscate de polițiști

În cursul zilei de joi, polițiști de investigare a criminalității economice au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite din domeniul protecției drepturilor de proprietate intelectuală și au efectuat o percheziție domiciliară, în urma căreia au indisponibilizat bunuri în valoare de 70.000 lei.

”Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat controale la șapte agenți economici care ar fi pus în vânzare articole de îmbrăcăminte, de diferite mărci, pentru care nu dețin documente de autenticitate sau de proveniență. Totodată, au efectuat o percheziție domiciliară, pe raza municipiului Târgu Jiu, fiind identificate și indisponibilizate aproape 800 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte inscripționate cu însemnele unor mărci protejate, în valoare totală de 70.000 lei. De asemenea, polițiștii au întocmit șase dosare penale pentru punerea în circulaţie a unui produs, purtând o marca identică sau similară cu cea înregistrată și fără a deţine certificat de autenticitate sau documente de provenienţă, conform Legii 84/1998 republicată, privind mărcile și indicațiile geografice” a precizat Miruna Prejbean, purtător de cuvânt al poliției Gorj.

13 mc lemn, confiscat

De asemenea poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Tismana au efectuat un control și la un depozit cu material lemnos, aparținând unei societăţi comerciale, cu sediul în comuna Padeș.

Poliţiştii au inventariat și estimat un volum faptic de 30 mc de material lemnos, de esență fag, iar din primele verificări efectuate şi din analiza documentelor societăţii comerciale, s-a constatat o diferență între stocul scriptic și cel faptic de aproximativ 13 mc de material lemnos de esență fag, rezultând faptul că ar fi fost expediați fără documente legale.

Oamenii legii au luat măsura sancționării contravenționale a societății comerciale, conform Legii 171/2010 republicată, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar cantitatea de 13 mc de material lemnos, a fost confiscată valoric. Activitatea a fost desfășurată în cooperare cu reprezentanții Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*