Cabana din Valea Jiului a unui cunoscut om de afaceri din Gorj s-a făcut scrum

0
1053

Cabana Cheile Buții, din Valea Jiului, care aparține omului de afaceri gorjean Ion Firiza, a fost distrusă de un incendiu devastator. Cabana era singura care nu fusese afectată de viitura puternică din urmă cu câteva zile. În momentul izbucnirii incendiului, patru persoane erau cazate în pensiune.

Pompierii au intervenit cu întârziere pentru că evenimentul a fost anunțat târziu la 112, deoarece în zonă nu există semnal de telefonie mobilă.

„Cea mai veche cabană din zona de Vest a Văii Jiului a ars în această noapte. La ora 03:16, în noaptea de 28 spre 29 iunie, a fost anunțat la serviciul 112 un incendiu la cabana Cheile Buții din localitatea Câmpul lui Neag. 20 de pompieri militari, cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, s-au deplasat la fața locului unde incendiul se manifesta generalizat pe toată suprafața cabanei. Patru persoane cazate în acel moment s-au autoevacuat, o victimă fiind transportată la spitalul din Lupeni cu o mașină proprietate personală, cu arsuri la membrele inferioare și superioare. Din cauza zonei izolate, fără semnal telefonic, incendiul a fost anunțat din păcate mult mai târziu. A ars cabana pe o suprafață de 500 de mp, cauza probabilă fiind un scurt circuit electric. Acțiunea de stingere a fost îngreunată de cantitatea de material lemnos din construcția cabanei precum și de lipsa apei cu presiune din zona, cel mai apropiat hidrant fiind la 5 km distanță de focar, pompierii militari reușind să alimenteze cu apă autospecialele din lacul din apropiere”, a transmis ISU Hunedoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here