21.6 C
Târgu Jiu
marți, mai 24, 2022
AcasăEvenimentCai cumpăraţi pentru a fi duşi la abator. Proprietarul a fost sancţionat

Cai cumpăraţi pentru a fi duşi la abator. Proprietarul a fost sancţionat

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare s-au autosesizat după ce, în mediul virtual, au apărut mai multe imagini cu cabaline neîngrijite lăsate să pască pe un câmp din Turcineşti. Internautul care a făcut publice imaginile a precizat faptul că acestea urmează să fie duse la un abator şi le cerea inspectorilor DSV să ancheteze cazul. În urma cercetărilor, proprietarul a fost sancţionat cu suma de 600 de lei, iar animalele acestuia vor fi monitorizate în următoarea perioadă.

Un bărbat din Turcineşti a fost sancţionat de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj. În urmă cu puţin timp acesta a cumpărat opt cabaline dintr-un târg de animale din zona Ţânţăreni, cu gândul de a le duce la un abator, pentru a câştiga mai mulţi bani. Faptul că animalele erau neîngrijite şi foarte slabe a atras atenţia unui iubitor de animale, care imediat ce le-a văzut la păscut a făcut mai multe poze pe care le-a postat pe o reţea de socializare. Imaginile au fost văzute şi de reprezentanţii DSV, care au mers imediat la faţa locului pentru a vedea despre ce este vorba. Când a aflat despre cele întâmplate, proprietarul animalelor a mers şi el să discute cu viceprimarul şi cu medicii veterinari. Întrebat de provenienţa acestora, bărbatul din Turcineşti a ridicat din umeri. A recunoscut într-un final faptul că a cumpărat caii dintr-un târg de animale din Ţânţăreni, însă fără un acte. Acesta a mai susţinut faptul că animalele urmau să fie duse la un abator autorizat. Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare nu s-au lăsat înduplecaţi şi i-au aplicat acestuia o amendă de 600 de lei.

,,Am trimis o echipă de control la Turcineşti, împreună cu domnul viceprimar. Colegii au depistat opt cai pe câmp, cai ce fuseseră cumpăraţi de un bărbat din Turcineşti, în momentul controlului a venit şi el la faţa locului. A recunoscut că sunt ai lui, i-a cumpărat dintr-un târg din judeţul Gorj. din cei opt cai doar doi au fost microcipaţi, restul nu. Din declaraţia proprietarului reiese faptul că au fost cumpăraţi pentru a fi abatorizaţi la un abator specializat pentru cabaline”, a declarat Nicolae Călescu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj.

În perioada următoare, cabalinele vor fi monitorizate de medicii veterinari.

,,Proprietarul a fost sancţionat pentru că a cumpărat animalele fără documente. Medicul de circumscripţie i-a luat în evidenţe, vor fi microcipaţi şi vor fi monitorizaţi”, a declarat Nicolae Călescu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj.

Toate persoanele angajate la Ambulanța Gorj în perioada pandemiei au rămas în cadrul unității

0
Toate persoanele care au fost angajate pe perioada pandemiei de COVID-19 în cadrul Serviciului Județean...

Săptămâna prevenirii criminalității în Gorj

0
Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, organiză, zilnic,...

Delegația liceelor propuse spre comasare, acuzată de dezinformarea ministrului

0
O delegație a profesorilor de la cinci licee din Târgu Jiu, care ar urma să...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!