10.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 13, 2021
AcasăEvenimentCând va fi înmormântat studentul Andrei Istratii. A murit după ce a...

Când va fi înmormântat studentul Andrei Istratii. A murit după ce a căzut de pe portbagajul mașinii

student 3Andrei Istratii, vicepreşedintele Ligii Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, a murit luni, 19 iunie, în Spitalul Județean de Urgență nr. 1 din Craiova, la doar 20 de ani. Acesta a fost victima unui accident rutier neobişnuit, care a avut loc din cauza teribilismului. Tânărul va fi înmormântat vineri, 23 iunie, în Cimitirul Municipal.

student 4În urmă cu o săptămână, Andrei, student la Facultatea de Ştiinţe Juridice a vrut să se distreze şi a mers cu maşina, împreună cu un amic, pe insuliţa de pe lacul de acumulare din Târgu Jiu, o zonă mai puţin circulată. Andrei s-a urcat pe portbagajul autoturismului BMW şi prietenul său a plecat cu maşina. Studentul s-a dezechilibrat şi a căzut de pe maşină, lovindu-se la cap. A ajuns în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, după care a fost transferat la Craiova, unde a şi decedat după câteva zile. Andrei Istratii era unul dintre cei mai devotaţi şi ambiţioşi studenţi din cadrul universităţii. A luat parte la numeroase acţiuni şi era iubit şi apreciat de colegi şi profesori.

„Sper să ne veghezi de acolo”

student 1Familia lui Andrei este devastată de durere. Este greu de crezut că tânărul cu ochi albaștri care era responsabil cu buna dispoziție nu mai este. Prietenii şi colegii lui Andrei Istratii sunt şocaţi de cele întâmplate. Cu greu şi-au putut exprima durerea şi au postat câteva mesaje pe pagina de socializare a studentului. „Nu înţeleg de ce te-a luat Dumnezeu aşa repede de lângă noi… Un băiat de nota 10, mereu cu zâmbetul pe buze, glumeţ, şi un prieten adevărat. Ai plecat sus, la ceruri, şi sper să ne veghezi de acolo! Ţi-ai câştigat locul în inimile noastre şi acolo vei rămâne veşnic”, a fost mesajul Cristinei Nemeth.

„Fiecare dintre noi să aibă ceva de învăţat”

Dragoş Olaru spune că toţi tinerii trebuie să înveţe din această tragedie şi să preţuiască mai mult viaţa: „Cuvintele sunt neînsemnate pentru a da naştere a ceea ce simt. Ar fi bine, totuşi, ca fiecare dintre noi să aibă ceva de învăţat din această tragedie şi să înveţe să preţuiască viaţa în fiecare clipă, chiar dacă aceasta e doar un drum spre moarte. Sincere condoleanţe familiei. Multă pace şi preţuiţi viaţa!”.

Își dorea să devină procuror

student 2Andrei își dorea să devină procuror, după cum spune, într-o altă postare, o prietenă: „Eram mereu unul lângă altul și poate de asta Dumnezeu a vrut să fiu acolo când s-a întâmplat. Să îți fiu alături mereu. Și știu că, de acum înainte, tu îmi vei fi alături de acolo de sus. Eram viitorii procurori care vor schimba sistemul și vor muta munții din loc. Am fost așa de mândră de tine pentru toate proiectele în care te-ai implicat! Îți promit că voi duce visul nostru mai departe. Dar tu promite-mi ca, de acolo de sus, îl vei ruga pe Dumnezeu să îmi dea putere. Și de acolo de unde ești, îmi vei șopti la examene”, a fost mesajul Teodorei Valentina Tomescu.

Decanul Facultății de Drept, uluit de dispariția studentului

Și profesorii din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” şi-au exprimat regretul faţă de dispariţia studentului: „Acum vreo 2-3 săptămâni un student, cu ochii frumoşi, pătrunzători, cutezători a intrat sfios în biroul meu şi, încă o dată, mi a vorbit despre visurile lui, despre aspiraţiile sale, despre dorinţele sale, cu care am vorbit, de asemenea, despre visurile noastre, ale amândurora cu privire la un viitor mai bun şi mai luminos, la o societate în care dreptatea, libertatea şi valoarea umană să devină repere morale esenţiale! Acest student mi-a redat încrederea şi speranța că, totuşi, cu asemenea tineri curajoși şi ambițioși, ţara mea mai are încă viitor iar eu pot avea deplina satisfacţie profesională a celei mai deosebite activităţi desfăşurate în întreaga mea cariera profesională: cea de dascăl! Dragul meu Andrei nu voi uita niciodată visurile noastre şi îţi promit că voi încerca să duc mai departe împreună cu ceilalți colegi ai tăi planurile pe care le-am făcut! Sunt onorată că destinul a făcut să cunosc un om şi un suflet minunat! Fie ca zborul tău, mult prea devreme către o lume mult mai bună si mai frumoasă, să fie unul lin şi liniştit! Rămas bun, dragul meu Andrei!”, este mesajul transmis de Laura Trocan, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice din cadrul UCB.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -