Carne de porc și pasăre aproape stricată, scoasă la vânzare de un supermarket

0
735

Inspectorii sanitar-veterinari au amendat un supermarket din municipiul Târgu Jiu care oferea la vânzare carne care începuse să se strice, prezentând modificări ale culorii. „A fost aplicată o amendă de 10.000 lei la un supermarket, întrucât a fost identificată cantitatea de 22,502 kg. carne de porc și pasăre, care prezenta modificări organoleptice de culoare și nu era însoțită de elemente de identificare (termen de valabilitate, data producției, denumirea producătorului). Sancțiune complementară: reținerea oficială a cantității respective și dirijarea acesteia către neutralizare“, a spus Sorin Ștefănescu, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj.

Carmangerie amendată pentru mizerie

Reprezentanții DSVSA Gorj au mai dat o amendă de 10.000 lei la o carmangerie, pentru nerespectarea normelor stabilite de A.N.S.V.S.A. privind întreţinerea spaţiilor, suprafețelor și utilajelor: paviment degradat și neigienizat, stâlpi de susținere cu porțiuni degradate, pragurile de la ușile de acces cu zone corodate; în plus, temperatura de depozitare a produselor în spațiile frigorifice nu este monitorizată zilnic pe grafice de evidență.

Alte sancțiuni au mai fost aplicate la o măcelărie pentru manipularea necorespunzătoare a cărnii și produselor din carne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here