Circulația rutieră de pe Defileul Jiului, blocată de o avalanșă

0
52

Circulația rutieră pe Defileul Jiului a fost blocată, ieri, timp de mai multe ore din cauza unei avalanșe. Zăpada a căzut de pe versanți pe partea carosabilă și nu s-a mai putut circula. Evenimentul a avut loc la kilometru 123 de pe Drumul European 79. „Am avut o avalanșă care a blocat complet drumul de pe Defileul Jiul. Zăpada avea înălțime și de șapte metri lângă versant. Era foarte periculos, pentru că riscam să blocăm toți participanții la trafic pe mijlocul Defileului, astfel încât nu puteam să ne desfășurăm activitate. Din acest motiv, am luat decizia de a opri traficul. Am acționat cu utilaje și am reușit să deschidem circulația. Mai apar probleme, dar avem utilaje de mare tonaj, încărcătoare frontale care acționează când este nevoie“, a precizat Bogdan Chelaru, șeful Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu.

40 de utilaje au acționat pe drumurile naționale

Lucrătorii Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu au acționat cu 40 de utilaje. O atenție sporită a fost acordată drumurilor din zonele montane. „Am acționat cu 40 de utilaje de la nivelul Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu. S-a acționat pe DN 67C, până în stațiunea Rânca. De asemenea, s-a acționat și pe DN 67 B în zona montană Godeanu. Utilajele au împrăștiat o cantitate de peste 200 de tone de material antiderapant. Unii participanți la trafic s-au grăbit și au înlocuit cauciucurile de iarnă cu cele de vară. Nu au existat autoturisme blocate“, a mai precizat șeful Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu.

Actualizare informații:Începând cu ora 17:20, circulația s-a reluat în condiții normale. Pe DN 66, km 123, între Lainici și Petroșani utilajele #DRDPCraiova intervin pentru a elibera drumul pe care se află o cantitate însemnată de zăpadă și piatră aduse de o avalanșă. Se circulă dirijat pe un singur sens de mers, până la eliberarea completă a carosabilului.

Publicată de DRDP Craiova pe Luni, 23 martie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here