Comercianţi sancţionaţi cu amenzi de 4.200 de lei

0
19

Inspectorii de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au încheiat o nouă misiune prin controalele derulate la operatorii economici din municipiu şi judeţ. Specialităţile de panificaţie, supermarket-urile, unităţile de alimentaţie publică, dar şi cele de învăţământ pentru controlul produselor ,,lapte-corn” s-au aflat în atenţia reprezentanţilor de la DSVSA. Nu au lipsit neregulile, dar rigoare legii şi-a spus cuvântul la agenţii economici aflaţi în ilegalitate.

Printre agenţii economici verificaţi în domeniul siguranţei alimentelor şi sănătăţii publice se numără cei din Târgu-Jiu, Rovinari, Turceni, Motru, dar şi Turburea, Târgu-Cărbuneşti, Novaci, Polovragi şi Mătăsari. Cele mai multe controale, 25 la număr, au vizat domeniul fabricării pâinii, a specialităţilor de panificaţie, produselor proaspete de patiserie şi cofetărie şi morăritului. Au fost vizate şi trei supermarket-uri, dar şi 79 de unităţi de comerţ cu amănuntul al produselor alimentare de origine animală şi non-animală. Cum sunt respectate prevederile legii legate de siguranţa alimentelor, inspectorii de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj au vrut să afle şi la şapte unităţi de alimentaţie colectivă şi publică, dar şi la alte 12 unităţi de învăţământ pentru controlul produselor „lapte-corn”. Atenţie s-a acordat şi abatoarelor, carmangeriilor şi măcelăriilor. Ilegalităţilor li s-a replicat cu sancţiuni pe măsură. S-au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.200 lei în patru unităţi de comercializare cu amănuntul şi un bar.

Spaţii neconforme şi fără apă caldă

Printre neconformităţi s-au numărat nerespectarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi comercializare a produselor alimentare, dar şi nerespectarea cerinţelor la depozitarea ouălor şi produselor lactate. De asemenea, echipele de control au găsit în neregulă aparatură frigorifică, dar şi o unitate neînregistrată pentru siguranţa alimentelor, fără sursă de apă caldă şi facilităţi de igienizare a mâinilor personalului. Acolo unde carenţele şi ilegalităţile au impus măsuri drastice, reprezentanţii instituţiei nu au ezitat să le aplice. Exemplul negativ vine de la un abator de mamifere din comuna Drăguţeşti, unde s-a suspendat activitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here