Acasa / Eveniment / Comerț cu mașini second hand din banii obținuți din prostituție

Comerț cu mașini second hand din banii obținuți din prostituție

Doi dintre cei trei proxeneți care au dus șase persoane de sex feminin în Italia, dintre care două minore, pentru a se prostitua, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de către Tribunalul Gorj. Dumitru Daniel Tănoiu și Constantin Costinel Breazu au fost încarcerați, iar față de Cătălin Grigore Romanescu s-a luat măsura arestului la domiciliul din orașul Bumbești Jiu.

„Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: 1.BREAZU CONSTANTIN-COSTINEL (fost Grecu), cercetat pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, prev de art.367 alin.(1) Cod penal, proxenetism, prev. de art. 213 alin. (1) Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin (1) Cod penal (două acte materiale), complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev de art. 48, alin.(1) Cod penal, raportat la art. 322 alin.(1) Cod penal ?i spălarea banilor, prev. de art. 29, alin.(1), lit a şi b din Legea 656/2002, modificată şi completată prin Legea 187/2012 și 2. STĂNOIU DUMITRU DANIEL, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, prev de art.367 alin.(1) Cod penal, trafic de minori prev. de art.211 alin.(1) Cod penal (două fapte), traficul de migranţi prev. de art. 263 alin.(1) rap. la alin.(2) lit.a Cod penal, cu aplicarea art.35 alin (1) Cod penal (trei acte materiale), proxenetism, prev. de art. 213 alin. (1) Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin (1) Cod penal (patru acte materiale), complicitate la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, prev de art. 48 alin (1) Cod penal raportat la art. 320 alin.(1) Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal (patru acte materiale), toate cu aplicarea art. 41 alin.(1) Cod penal. pe o perioadă de 30 zile începând din 10.11.2017 până la data de 09.12.2017, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă și depunerea inculpațiilor în Centrul de Reținere și Arest Preventiv a I.P.J. Gorj“, a hotărât instanța de judecată.

Prostituatele aveau vârste cuprinse între 15 și 26 de ani

Cei trei proxeneți sunt acuzați cu au obținut între 15.000 și 16.000 de euro de pe urma practicării prostituției de către femeile și minorele pe care le exploatau în Italia. Ca să ascundă proveniența banilor, unul din proxeneți cumpăra mașini second-hand din străinătate pe care le vindea pe piața din România. „În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu vara anului 2015, până în toamna anului 2016, luna noiembrie, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat bazat pe relații de rudenie și afinitate, în scopul săvârșirii de infracțiuni de trafic de persoane, minore și majore, proxenetism, spălare a banilor. Din probatoriul administrat au rezultat indicii că în perioada menționată, membrii grupului au recrutat și transportat din România în Italia, în mod repetat, persoane de sex feminin în scopul exploatării sexuale a acestora, asigurând logistica şi gestionarea activităţii infracţionale, existând situații, în cazul persoanelor minore, în care aceștia le-au îndrumat, călăuzit și transportat, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu acte false. S-a reţinut că autorii faptelor au înlesnit practicarea prostituției și au obținut foloase patrimoniale din această activitate, în cazul a şase persoane de sex feminin cu vârste cuprinse între 15 și 26 ani. Totodată, urmare activităţii infracționale au fost obținute sume de bani și bunuri mobile, care au fost schimbate și transferate pentru a ascunde natura provenienței sau a proprietății acestora”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*