Acasa / Eveniment / Concedieri în lanț, în Gorj. O fabrică din Târgu Jiu trmite acasă peste 1000 de persoane

Concedieri în lanț, în Gorj. O fabrică din Târgu Jiu trmite acasă peste 1000 de persoane

Încep să se vadă primele rezultate ale pandemiei de coronavirus. La Gorj peste 3000 de contracte de muncă au fost suspendate după ce angajatorii au decis să-și suspende activitatea fie din propria inițiativă fie forțati de împrejurări. Cei mai fericiți dintre gorjeni ajuns în somaj, cei nou angajați acasă.

Ultima înștiințare ajunsă, ieri, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj notifica faptul că peste 1000 de angajați au fost trimiși acasă, în somaj tehnic. Este vorba despre personalul unei fabrici din Târgu Jiu, oamenii urmând să beneficieze de o parte din drepturile salariale. Pentru început vor rămâne acasă pentru două săptămâni, însă, societatea nu le garantează că ulterior vor reveni la muncă.

Cifre alarmante

“Sunt raportate suspendate 3278 de contracte pe perioada nedeterminată și 64 pe perioadă determinată. Un producător de cabluri electrice auto, cu punct de lucru în Târgu-Jiu, a anunțat că își suspendă activitatea până la data de 06.04.2020. Angajatorul are, la Târgu-Jiu, 1002 angajati, care vor intra în somaj tehnic, până la data menționată. Închiderea producției, timp de două săptămâni, este o măsură împotriva răspândirii coronavirusului”, a transmis ITM Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*