Condamnat la un an de închisoare cu executare pentru că a șantajat o adolescentă

0
247

Un bărbat de 39 de ani, localitatea Țicleni, a primit o condamnare de un an de închisoare cu suspendare, pentru că a șantajat o adolescentă de 18 ani, din localitatea Bâlteni. Bărbatul a șantajat-o cu publicarea unor fotografii compromițătoare pe rețelele de socializare, în schimbul unor favoruri sexuale. Acesta și-a recunoscut faptele, astfel încât a primit o pedeapsă mai mică. „Condamnă inculpatul Catană Alexandru Gheorghe la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de șantaj. În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei, stabilit şi calculat potrivit art. 92 Cod penal. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj, la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“, se arată în sentința Judecătoriei Târgu Jiu.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei Bîlteni sau Liceului Tehnologic Bîlteni. Victima sa nu s-a constituit parte civilă.

Percheziție la domiciliul polițiștilor

Cercetările în acest caz au fost efectuate în luna februarie a acestui an.

„În baza mandatului de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Târgu Jiu, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rovinari și Postului de Poliție Bâlteni au desfășurat percheziție domiciliară la domiciliul bărbatului din orașul Țicleni, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă și medii de stocare (telefon mobil, tabletă) care fi fost folosite la săvârșirea faptei”, a arătat IPJ Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here