15.1 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 26, 2022
AcasăEvenimentCopil de un an și jumătate, mort la Spitalul „Bagdasar-Arseni”. Tatăl îi...

Copil de un an și jumătate, mort la Spitalul „Bagdasar-Arseni”. Tatăl îi acuză pe medicii din Gorj

Un copilaș în vârstă de doar un an și jumătate, din Târgu Jiu, a murit, duminică dimineață, la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” din București. Băiețelul fusese adus vineri, 2 februarie, de părinții săi la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, dar, potrivit reprezentanților spitalului, a fost luat acasă, părinții refuzând internarea.

După câteva zile, copilul a fost adus din nou la spital într-o stare mult mai gravă. „Este vorba de un copil de un an și jumătate care în urmă cu zece zile s-a prezentat la camera de gardă, de la Secția Pediatrie, cu tulburări neurologice, dureri de cap, dar părinții nu au dorit să fie internat și l-au luat acasă, semnând că refuză internarea. Este un pacient despre care se știa că are un șunt ventriculo-peritoneal, care în jurul vârstei de o lună a suferit o meningită, dar fusese vindecat. Acel șunt s-a mai înfundat pe parcursul unui an și a mai avut internări și intervenții la București, la Spitalul Marie-Curie și „Bagdasar Arseni“. Duminică a revenit la spital într-o stare mult mai gravă, comatos, cu crize comițiale, cu hipertensiune craniană și a fost trimis de urgență la Spitalul «Bagdasar Arsenie». Copilul nu a avut nicio simptomatologie din punct de vedere al meningitei. Era vorba de complicația acelui șunt“, a precizat Ramona Oprea, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

„I-au terminat inima”

Jurnalistul Narcis Daju a discutat cu tatăl copilului, iar acesta s-a declarat nemulțumit de îngrijirea pe care a avut-o micuțul atât din partea personalului de pe ambulanță, cât și de la Spitalul Județean de Urgență. „Copilul meu, acum un an si cinci luni, din cauza unui vaccin făcut la naștere, a fost diagnosticat la Spitalul «Marie Curie» cu meningită bacteriană. După două luni, a scăpat de meningită și a rămas cu o hidrocefalie tetraventriculară. Deci, din decembrie 2016, a scăpat de meningita bacteriană. Duminica trecută, copilul meu a făcut o convulsie. Am sunat la 112, a venit Salvarea după 18 minute, din Centru până-n Debarcader. Atât îi ia unei Salvări în Târgu Jiu să ajungă: 18 minute!!! Din cauza incapacității medicilor de pe Salvare, copilul meu a intrat în comă. Copilul meu a stat în stop-cardiorespirator șase minute, deoarece medicul de pe salvare nu a fost echipat cum trebuie și nu a știut să-i facă masaj cardiac! I-au administrat tot felul de supozitoare, de diazepame, i-au terminat inima, la un copil de un an și patru luni. Am ajuns cu el în pediatrie, n-au știut ce să-i facă, mi l-au dus la Terapie Intensivă, i-au băgat iar diazepame, și-n funduleț. Nu i-au făcut absolut nimic de la ora 10:00 până la 14:30, când a venit elicopterul, nu au reușit să-i facă nimic. Am stat cu el în Salvare pe insuliță și până nu s-a dat medicul de pe elicopter jos cu asistentul de pe elicopter ca să-i facă masaj cardiac la copilul meu, s-a răstit medicul de pe elicopter le medici că «Nu sunteți sănătoși, cum țineti un copil așa»! Spitalul Târgu Jiu va avea de suferit din cauza asta. Eu, personal, după ce voi termina cu copilul meu, voi avea o discuție cu managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. A stat în comă, a fost operat la Bagdasar Arseni, nu a ieșit din comă și azi-noapte a murit. Copilul meu a fost transferat duminică, în urmă cu o săptămână, la București. De atunci e în comă, azi-noapte a murit. Nu a murit de meningită bacteriană”, se arată într-o postare de pe pagina jurnalistului Narcis Daju.

Liber la voluntariat la SAJ Gorj

0
Este liber la încadrarea de voluntari la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj. Au fost eliminate...

Salvamontiștii gorjeni, intervenție în masivul Parâng

0
Acțiune în derulare a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj, pentru acordarea...

Drona salvamar a salvat un tânăr în Spania

0
Un serviciu pionieresc de drone-salvamar, implementat recent pe mai multe plaje din Spania, a salvat,...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!