Crimă oribilă descoperită după 13 ani

0
45

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au reuşit în final să îl găsească pe cel care în urmă cu 13 ani a comis o crimă şi rămăsese iniţial, cu autor necunoscut. Fapta sângeroasă s-a întâmplat la Albeni, unde un localnic în vârstă de 75 de ani a fost găsit fără viaţă.

A trebuit să treacă 13 ani, pentru ca în cele din urmă autorul crimei întâmplată la Albeni în curtea unui localnic să fie identificat. De gol l-a dat aceeaşi metodă prin care criminalul a mai comis o altă crimă. În tot acest timp, criminalul nu a fost însă liber, ci se afla după gratii pentru alte fapte. Acum, individul a fost trimis în judecată şi pentru crima pe care a săvârşit-o în anul 1999. În fapt, individul la vremea aceea a intrat în casa bătrânului Ion Răgălie pentru a-i cere o cană cu apă, însă, intenţia criminalului nu era tocmai bună. S-a dovedit ulterior când bătrânul a fost găsit mort cu multiple lovituri puternice la cap, din casă lipsindu-i o sumă de bani. Anchetatorii au pornit cercetările însă criminalul nu a putut fi identificat atunci.

A mai fost condamnat şi pentru viol

Marinel Hodoiu a mai fost condamnat la ani grei de închisoare pentru furt calificat şi tâlhărie. De asemenea, în perioada 2000 – 2009 a mai executat o pedeapsă de 10 ani şi 6 luni închisoare, ce i-a fost aplicată pentru comiterea infracţiunii de viol. Acum, anchetatorii au dispus trimiterea acestuia din nou în boxa acuzaţilor pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav: ,,Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Hodoiu Marinel, pentru comiterea infracţiunii de omor deosebit de grav, faptă pedepsită cu detenţiunea pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi civile. Din probatoriul administrat în cauză de organele de urmărire penală a rezultat că la data de 7 septembrie 1999 inculpatul Hodoiu Marinel a pătruns în curtea locuinţei victimei R. Ion, în vârstă de 75 de ani, din comuna Albeni, judeţul Gorj, cu încuviinţarea acestuia şi i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii, picioarele şi obiecte contondente, ce au condus la decesul victimei, în scopul de a sustrage bani şi alte bunuri mobile.

A recunoscut crima după 13 ani

La data comiterii infracţiunii, inculpatul Hodoiu Marinel se afla în stare de recidivă, atât postcondamnatorie cât şi postexecutorie, fiind condamnat anterior pentru infracţiuni de furt calificat şi tâlhărie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, procuror Cristina Ciobanu. În prezent, Marinel Hodoiu este arestat preventiv în altă cauză, în care a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie, comise în anul 2011. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a reţinut în actul de inculpare că modul de săvârşire al infracţiunilor din 08.09.2011 este identic cu modul de săvârşire a infracţiunii din 07.09.1999, având ca victimă pe R.I. Inculpatul Marinel Hodoiu a recunoscut comiterea infracţiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here