Acasa / Eveniment / Crimă oribilă în Târgu Jiu: i-a tăiat gâtul iubitului și i-a dat foc. Femeia a fost lăsată în libertate de Judecătoria Târgu Jiu

Crimă oribilă în Târgu Jiu: i-a tăiat gâtul iubitului și i-a dat foc. Femeia a fost lăsată în libertate de Judecătoria Târgu Jiu

O crimă oribilă a avut loc marți seara într-un apartament de pe strada Comuna din Paris, din municipiul Târgu Jiu. O femeie de 38 de ani i-a tăiat gâtul iubitului în vârstă de de 47 de ani, din Dâmboviţa, cu care locuia, după care a dat foc locuinței.

Carmen Loredana Martins, din Târgu-Jiu, proprietara locuinței, a fost reţinută, ieri dimineaţă, pentru omor. „Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în data de 8 ianuarie, la ora 21.19, a fost sesizat telefonic Serviciul Naţional de Urgenţă 112, cu faptul că la un apartament situat pe strada Comuna din Paris, din municipiul Târgu-Jiu, a izbucnit un incendiu şi din verificări s-a constatat că moartea persoanei a fost violentă, s-a datorat hemoragiei externe produsă prin secţionarea vaselor mari ale gâtului, victima prezentând două plăgi tăiate înţepate la nivelul cervical anterior paramedian stânga, una de un centimetru, profundă şi alta de 1,5 centimetri, superficială, plăgile putând fi produse prin lovire cu corp tăietor înţepător, posibil cuţit, având legătură directă de cauzalitate cu decesul. Decesul victimei se datorează înjunghierii cu cuţitul de către suspecta Martins Carmen Loredana. Au fost surprinse şi imagini pe camera video, amplasată de casa scării de la parter, precum şi de către un alt martor cu telefonul mobil”, a declarat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Judecătoria a respins solicitarea procurorilor de internare

Carmen Loredana Martins este o persoană cunoscută cu afecțiuni psihice. Ea a fost internată la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Jebel, dar s-a dispus înlocuirea obligarea sa la tratament medical. „A mai fost cercetată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu în mai multe dosare pentru infracţiuni comise cu violenţă, s-a solicitat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu internarea medicală, în anul 2018”, a mai adăugat Cristina Ciobanu. Pe 20 noiembrie 2018, Judecătoria Târgu-Jiu a respinge propunerea Parchetului de internare medicală provizorie a femeii care este acuzată acum de crimă. Decizia este contestată de magistraţi. În anul 2015, Carmen Loredana Martins l-a acuzat de viol pe şeful unui ONG anticorupţie din judeţ.

Femeia va fi internată în spital

Procurorii au propus măsura internării criminalei, și nu arestarea ei: „Propunerea parchetului este motivată prin faptul că din probeleadministrate şi actele medicale depuse la dosar rezultă indicii că suspecta Martins Carmen Loredana suferă de afecţiuni psihice şi este consumatoare de băuturi alcoolice, aflându-se astfel într-o stare care prezintă pericol pentru siguranţa publică, cât şi pentru a preîntâmpina săvârşirea de către aceasta de noi fapte prevăzute de legea penală, apreciindu-se că se impune luarea faţă de suspectă a măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii, prevăzute de art. 110 din Codul penal“, a spus Cristina Ciuobanu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*