Criminal condamnat și încătușat după 10 ani de la comiterea faptei

0
944

Felix Dianu, de 45 de ani, din Târgu Cărbuneşti, a fost condamnat definitiv pentru că în urmă cu 10 ani și-a ucis prietenul din cauza unei femei, fosta soția a acestuia. Bărbatul a primit o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru omor calificat. Sentința a fost dată de Curtea de Apel Craiova. Cazul a fost denumit „Elodia2“ deoarece trupul victimei sale, Daniel Nistor, nu a fost găsit vreodată de către oamenii legii.

Polițiștii l-au găsit, după ce condamnarea a fost emisă de instanța de judecată, și l-au încarcerat: „În urma unei acţiuni desfăşurate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Poliţiei Oraşului Ţicleni a fost depistat pe raza oraşului Ţicleni, un bărbat, de 45 de ani, din oraşul Târgu Cărbuneşti , pe numele căruia la data de 25 septembrie a.c., Tribunalul Gorj a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru infracţiunea de omor calificat, acesta fiind condamnat la 19 ani şi şase luni de închisoare cu executare“, a spus Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Trimis în judecată după şapte ani de la crimă

Felix Dianu şi-a ucis prietenul cu sânge rece, în urmă cu zece ani. Cei doi erau prieteni buni până când Dianu a început să aibă o relație cu fosta soție a lui Daniel Nistor. Poliţia locală a fost sesizată pe data de 22 februarie 2010 de dispariţia lui Daniel Nistor. Felix Dianu a fost de la început principalul suspect. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au început urmărirea penală pe numele lui pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Pe 28 iulie 2010, doasarul a fost preluată de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care l-a trimis în judecată după şapte ani de la producerea crimei.

S-a îndrăgostit de soția celui mai bun prieten

Conform anchetatorilor, Daniel Nistor a divorţat în anul 2009. Între fosta sa soţie şi cel mai bun prieten al lui, Dianu Felix, a început o relaţie. Crima a fost comisă pe data de 15 februarie. În această zi, Nistor a ajuns acasă, în satul gorjean Creţeşti, cu o maşină condusă de fratele lui, după care şi-a rugat fratele să-i împrumute maşina pentru a ajunge în localitatea vecină. Fratele l-a refuzat, iar Nistor l-a rugat pe un vecin să-l transporte. Pe drum, Daniel Nistor l-a văzut pe Felix Dianu. I-a dat vecinului 10 lei pentru combustibil şi i-a spus că merge mai departe cu Felix, iar din momentul respectiv nu se mai ştie nimic de el. „Inculpatul fiind persoana în compania căreia Nistor Daniel a fost văzut ultima dată, în viaţă sau în orice alt mod – pe fondul tensiunilor existente între cei doi şi a celor dintre victimă şi fosta sa soţie, Dianu Felix i-a suprimat viaţa victimei Nistor Daniel în cadrul unei agresiuni ale cărei consecinţe detaliate din punct de vedere medico-legal rămân neclare, în lipsa cadavrului victimei. Ulterior, în vederea evitării tragerii la răspundere penală, inculpatul a ascuns cadavrul lui Nistor Daniel, acesta rămânând negăsit până în momentul de faţă“, se arată în rechizitoriu.

Oamenii legii au mai stabilit că criminalul a folosit ulterior telefonul victimei şi a trimis mesaje fratelui acestuia şi unor prieteni prin care le transmitea că a plecat să muncească în Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here