Cruzime fără margini! A împuşcat câinele vecinului

0
13

Un câine a fost împuşcat de un bărbat în vârstă de 78 de ani din localitatea Hurezani. Acesta a fost prins de jandarmii gorjeni imediat ce a exercitat actul de o cruzime de nedescris. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că vecinul său îi solicitase acest serviciu deoarece câinele pe care îl avea în gospodărie ar fi fost bolnav şi nu mai suporta să îl vadă agonizând. După ce a fost omorât, leşul a fost aruncat în apă. Ulterior, arma şi permisul de armă au fost ridicate și predate împreună cu documentele întocmite la IPJ Gorj.

Echipajul de jandarmi care se afla în patrulare pe raza localităţii Hurezani a constatat cu stupoare faptul că un bătrân a omorât un patruped pe un pod din localitate, după care a aruncat leşul în apă. Imediat, aceştia l-au luat pe bătrân la întrebări. Respectivul a declarat că vecinul său, care ştia că are puşcă, l-a rugat să îl ajute să omoare animalul grav bolnav. Tot acesta a spus că şi-a dorit să-l ajute, neştiind că va da de necaz. Imediat după ce şi-a dus misiunea la bun sfârşit, bărbatul a scăpat imediat de câinele mort. Atât arma cât şi permisul de armă au fost confiscate. Organele abilitate anchetează acest caz.

,,Un echipaj de jandarmi din cadrul Detașamentului Bărbătești, pe timpul exercitării atribuțiilor de serviciu pe raza localității Hurezani, a depistat o persoană în vârstă de 78 ani care a făcut uz de armă letală fără drept, împușcând un câine al unui vecin. Persoana vârstnică a menționat faptul că la rugămintea unui vecin care avea un câine bolnav a dat curs solicitării și a împușcat câinele pe un pod de acces deasupra unui curs de apă, ulterior aruncând leșul în apă. Jandarmii au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârșirii faptei de ,,uz de armă letală fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 343 Cod Penal și ,,uciderea animalelor fără drept”, faptă prevăzută de legea 205/2004 privind protecția animalelor iar arma de vânătoare și permisul de armă au fost ridicate și predate împreună cu documentele întocmite la IPJ Gorj – Birou Arme”, au comunicat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here