Date alarmate!! Vezi câte vieți au fost frânte în Gorj din cauza vitezei!

0
569

Inspectoratul Județean de Poliției Gorj a prezentat o statistică a situației rutiere de pe drumurile județului Gorj. Datele sunt alarmante. De la începutul anului zeci de oameni și-au pierdut viața în urma evenimentelor tragice.

Viteza este principala cauză a accidentelor rutiere. Oficialii susțin că datele în privința tragediilor sunt în creștere. „Analiza situației operative relevă faptul că de la începutul anului până în prezent am înregistrat 39 de accidente rutiere soldate cu 29 de persoane rănite grav și cu 19 decedate. Comparativ cu aceiași perioadă a anului trecut, am înregistrat creșteri la un singur indicator, cel al persoanelor decedate, la fel ca în 2019. Având în vedere că viteza neadaptată la condițiile de drum, neacordarea de prioritate de trecere pietonilor, precum și indisciplina pietonilor, bicicliștilor și căruțașilor sunt unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, polițiștii gorjeni vor continua acțiunile pentru combaterea acestora și asigurarea unui trafic rutier sigur”, a transmis inspectorul rutier Lucian Stroe.

Recomandări

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă: adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum si de trafic; Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare; Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule; Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident; Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice; Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi.

De asemenea, pietonilor le recomandăm să traverseze drumul public doar pe marcajul pietonal şi manifeste atenţie, asigurându-se temeinic înainte să se angajeze în traversarea străzii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here