Acasa / Eveniment / Depozitele de material lemnos sub lupa poliției. S-au aplicat amenzi de 10.000 lei

Depozitele de material lemnos sub lupa poliției. S-au aplicat amenzi de 10.000 lei

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu – Biroul de Ordine Publică şi Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu Jiu, cu sprijinul specialiştilor din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea şi Ocolului Silvic Târgu Jiu, au acţionat pentru depistarea persoanelor care desfăşoară activităţi de comerţ cu material lemnos, fără a respecta legislaţia în domeniul silvic, aplicând sancţiunii de 10.000 lei, confiscând valoric 47 mc material lemnos.

”Poliţiştii au efectuat un control la un depozit de material lemnos, de pe raza municipiului Târgu Jiu, stabilindu-se că în gestiune există o diferență între stocul scriptic și cel faptic, de aproximativ 43  mc material lemnos. 

Totodată, s-a stabilit că nu au fost respectate prevederile legale privind modul de completare al avizelor de însoţire a materialului lemnos.

Poliţiştii au dispus plata contravalorii cantităţii de material lemnos neevidenţiat în gestiune, în valoare de peste 27.000 lei, fiind aplicate şi 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.000 lei, conform Legii 171/2010 republicată, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice” au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Gorj.

De asemenea, un alt control a fost efectuat la un depozit de pe raza comunei Peștișani, stabilindu-se că în gestiune există o diferență între stocul scriptic și cel faptic de peste 4 mc material lemnos, de esență fag.

”Poliţiştii au dispus plata contravalorii cantităţii de material lemnos neevidenţiat în gestiune, în valoare de aproximativ 700 lei, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 5000 lei, conform Legii 171/2010 republicată, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice” au mai transmia spolițiștii gorjeni.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*