6.2 C
Târgu Jiu
joi, februarie 25, 2021
Acasă Eveniment Deputatul Victor Ponta, sub control judiciar într-un dosar de spălare de bani!

Deputatul Victor Ponta, sub control judiciar într-un dosar de spălare de bani!

- Advertisement -

Victor Ponta, deputat de Târgu-Jiu, a fost pus sub control judiciar într-un dosar de complicitate la infracţiunea de spălare de bani şi folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. În fapt, deputatul este acuzat de folosirea nelegală a autorității întrucât în 2012, când era președinte la PSD, ar fi primit suma de 220.000 de euro de la deputatul Sebastian Ghiță pentru a-l trece pe lista de la parlamentare.

ponta

În noul dosar apare şi numele lui Tony Blair, fost premier britanic. Ponta s-ar fi folosit de organizaţiile nonprofit pentru a câştiga capital de imagine. „Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obținerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalități politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internațională, Ponta Victor Viorel să câștige capital electoral, în condițiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale și parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obținută prin persoane interpuse, de la omul de afaceri plasat pe un loc eligibil. Pentru a crea aparența că vizita fostului lider străin în România nu are loc la inițiativa partidului, s-a stabilit ca întreaga activitate să fie organizată prin intermediul unei organizații nonprofit și apolitice, care să inducă ideea în rândul opiniei publice că întâlnirea persoanei publice străine cu Ponta Victor Viorel ar fi avut loc la inițiativa celui dintâi. În acest scop, Ponta Victor Viorel împreună cu omul de afaceri i-au solicitat reprezentantului organizației nonprofit să găsească o modalitate prin care politicianul străin să fie chemat în România fără să fie cunoscut faptul că inițiativa îi aparținea lui Ponta Victor Viorel, iar plata ocazionată de organizarea acestui eveniment să fie suportată de omul de afaceri prin intermediul unei societăți comerciale controlate prin persoane interpuse. În acest sens, pentru a disimula originea ilicită a sumei de 220.000 de euro, inculpatul Ponta Victor Viorel a acceptat încheierea succesivă a două contracte. Ca urmare a primirii foloaselor necuvenite constând în plata sumei de 220.000 euro necesară obținerii de capital electoral pentru Ponta Victor Viorel și pentru formațiunea politică reprezentată de către acesta, conform înțelegerii avute, omul de afaceri a fost confirmat, de către președintele partidului, Ponta Victor Viorel, drept candidat al partidului, în cadrul unui colegiu electoral din județul Prahova”, au anunţat procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Pe perioada controlului judiciar, deputatul Victor Ponta are obligaţiile următoare: să se prezinte la sediul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești sau la sediile instanțelor de judecată, ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organele judiciare cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la Direcția Generală de Poliție a Municipului București – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească țara, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului/judecătorului competent; să nu se apropie de alte persoane menționate în ordonanță și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale; să nu facă declarații în mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumentează cauza, la celelalte persoane cercetate în cauză, precum și la martorii audiați în cauză; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme. Dacă va încălca aceste reguli, Victor Ponta riscă să ajungă în arest preventiv.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente