3.6 C
Târgu Jiu
luni, noiembrie 28, 2022
AcasăEvenimentDescindere de amploare în complexul Rodna

Descindere de amploare în complexul Rodna

Descindere de amploare ieri, în Complexul Comercial Rodna. Câteva sute de poliţişti, jandarmi, inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă(ITM) Gorj au efectuat o acţiune de amploare în rândul comercianţilor din Piaţa Centrală, vizate fiind actele de comerţ efectuate şi munca la negru.

O acţiune de amploare iniţiată fulger în Complexul Comercial Rodna, dar şi în cele din Piaţa 9 Mai au pus pe fugă mulţi dintre comercianţii, care ori nu aveau acte care să facă dovada provenienţei mărfii, ori nu aveau cărţi de muncă pentru vânzătorii angajaţi. Oamenii legii au luat la verificat actele firmelor, mulţi dintre cei verificaţi neavând asupra lor documentele solicitate. În Complexul Rodna forfota a început de la primele ore ale dimineţii, când maşinile poliţiştilor şi cele ale jandarmilor au împânzit zona. Angajaţii au intrat oarecum în panică şi au chemat de grabă patronii la care lucrau. „Eu sunt doar vânzător, actele sunt la patronul pe care l-am anunţat să vină. Avem acte cu siguranţă, nu lucrăm la negru”, a spus una dintre angajatele unei firme verificată ieri.

Luaţi prin surprindere

În urma descinderii, comercianţii au fost luaţi prin surprindere. Unii au cerut poliţiştilor să aibă răbdare cu ei pentru că suferă cu inima. „Am probleme cu inima. Vă rog să aveţi răbdare că am actele în regulă”, a spus una dintre angajate la vederea poliţiştilor. Complexul Rodna a fost verificat pe toate părţile, nici un comerciant nu a scăpat de controale, chiar dacă şi-au închis de moment tarabele. „Dacă nu se prezintă la verificări, confiscăm toată marfa”, erau vorbele unuia dintre membrii echipelor mixte de verificare. În timpul controlului, în cadrul Complexului Rodna, echipele de verificare au depistat 15 persoane care nu lucrau cu forme legale. Patronii acestora urmând să dea explicaţii inspectorilor de la ITM Gorj. Imediat ce au finalizat controlul în Complexul Rodna, echipele mixte au trecut la verificarea complexelor existente în Piaţa 9 mai. Şi aici aceeaşi tensiune în rândul comercianţilor, care se temeau de amenzi. Însă, oamenii legii au avut răbdarea să aştepte sosirea patronilor, care urmau să le pună la dispoziţie actele solicitate. Poliţiştii spun că astfel de acţiuni vor mai fi întreprinse, scopul fiind eradicarea comerţului ilicit, dar şi a fenomenului de muncă la negru. Marfa găsită fără acte a fost confiscată de către poliţişti, iar patronii firmelor, care aveau angajaţii fără forme legale au fost de asemenea sancţionaţi.

Laptopuri de 30.000 de lei pentru personalul TESA din CEO

0
Complexul Energetic Oltenia a alocat suma de aproape 30.000 de lei pentru achiziționarea de laptopuri...

Salvează o viață împreună cu jandarmii gorjeni, prin donarea de sânge!

0
Jandarmii gorjeni fac apel la populație să meargă, alături de ei, să doneze sânge. Criza...

Jandarmii gorjeni, între copii

0
Jandarmii gorjeni MAI aproape de copii! Astăzi, 07 noiembrie a.c., premergător sărbătoririi Sfinților Arhangheli Mihail și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!