Detalii cutremurătoare în cazul accidentului de la Păltiniș. Ce făcea șoferul vinovat în momentul producerii accidentului

2
55

Detalii înfiorătoare ies la iveală în cazul accidentului care a șocat tot un oraș întreg, în urma căruia doi soți au fost spulberați pe trecerea de pietoni de către un autoturism BMW. Procurorii au finalizat rechizitoriul prin care șoferul vinovat de această tragedie a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

Accidentul a avut loc în dimineața zilei de 20 ianuarie. Soții Ion și Maria Murgu, de 59, respectiv, 58 de ani, au fost accidentați mortal chiar când se aflau pe trecerea de pietoni din zona complexului comercial Păltiniș, din municipiul Târgu-Jiu. Murgu au murit ținându-se de mână. Ei tocmai ce cumpăraseră candele de la un magazin din apropiere. În urma impactului, Ioana Murgu a fost aruncată prin aer aproximativ 25 de metri, iar soțul ei aproape 30 de metri. Decesul celor doi a survenit, potrivit medicilor legiști, ca urmare a rupturii unor organe interne, șocului hemoragic și politraumatismelor.

Șoferul discuta cu pasagera din dreapta

marius magureanuUn martor susține că șoferul vinovat vorbea cu pasagera de pe scaunul din dreapta și nu i-a observat pe cei doi soți. Marius Mărgineanu a motivat, în fața procurorului de caz, că cei doi au apărut brusc pe trecerea de pietoni dintre mașinile care erau parcate în apropiere, arătând acest lucru cu mai multe fotografii preluate din mass-media, după producerea accidentului. În rechizitoriu se mai menționează declarația unei șoferițe care a observat accicdentul. Aceasta a spus că șoferul care se afla la volanul autoturismului BMW purta o discuție cu pasagerul din dreapta și că înainte de impact era întors către persoana respectivă. Femeia care era pasageră în mașina care i-a lovit pe cei doi soți a povestit că victimele traversaseră trei sferturi din marcaj, dar că au avut intenția de a se întoarce. „Imediat s-au răzgândit, continuându-și traversarea în fugă”, se arată în declarația menționată în rechizitoriu.

Circula cu peste 100 km/oră

Expertiza tehnică efectuată în acest caz a arătat că viteza autoturismului era în momentul impactului de 70 km/oră, iar anterior de peste 100 km/oră, în condițiile în care în zonă exista o restricție de circulație de 30 km /oră. „În ceea ce privește posibilitățile de evitare a accidentului de către inculpatul Marius Mărgineanu, acestea ar fi existat dacă inculpatul ar fi circulat cu viteza admisă pe sectorul de drum respectiv, ar fi avut în vedere că circula pe o porțiune de drum public cu posibilități minime de viraj, întrucât pe partea dreaptă a sensului de mers se aflau parcate regulamentar autovehicule, iar pe partea stângă era amplasat scuarul și gardul de despărțire a celor două sensuri de circulație și, mai ales, dacă ar fi respectat semnificația indicatorului cu privire la trecerea de pietoni”, se arată în rechizitoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here