Acasa / Eveniment / Dețineau și confecționau ilegal cartușe de vânătoare

Dețineau și confecționau ilegal cartușe de vânătoare

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj – Biroul, Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control privind regimul armelor și al munițiilor.

”Polițiștii au identificat un bărbat de 60 ani, din comuna Stejari, care a deţinut la domiciliul său, fără drept, 6 cartușe confecționate artizanal, cantitatea de 80 grame pulbere de vânătoare, 2 bucăți capse nepercutate, tuburi cartuș de calibru 12 și calibru 16, având capsa percutată, 9 kg. alice de diferite dimensiuni, 7 bure și o bucată pâslă, 3 bucăți potricale și un dispozitiv de sertizat cartușe, pentru confecționarea cartușelor de vânătoare” au transmis reprezentanții poliției.

Bărbatul era autorizat pentru a deține, purta şi folosi armele letale, posesor al permisului de armă tip B, în care se aflau înscrise două arme letale de vânătoare cu alice.

”Totodată, polițiștii au identificat un alt bărbat de 58 ani, din comuna Stejari, care a deţinut la domiciliul său, fără drept, 2 recipiente metalice în care se afla cantitatea de 110 grame pulbere de vânătoare, 8 bucăți, capse nepercutate, două cutii cu alice de diferite dimensiuni, o cutie cu proiectile unice ce provin de la cartușe tip brenneke, 23 bucăți bure, pentru confecționarea cartușelor de vânătoare” a transmis purtătorul de cuvânt al polițiștilot. Bărbatul era autorizat pentru a deține, porta şi folosi armele letale, posesor al permisului de armă tip B, în care se află înscrisă arma letală, de calibru 12 și permisului de armă tip A, în care se află înscrisă o arma letală de tir sportiv.

În ambele cauze s-au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, respectiv pentru deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcţionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept. Toate bunurile mai sus menționate, detinute ilegal de către cei doi bărbați, au fost ridicate, până la finalizarea cercetărilor.

De asemenea poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj -Biroul, Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control pe privind regimul armelor și al munițiilor, la domiciliile a doi bărbaţi, din comuna Brăneşti, constatând diverse nereguli.

”Polițiștii au identificat un bărbat de 65 de ani, din comuna Brănești, care deţinea fără drept, la domiciliu, 5 bucăţi cartuşe cu glonţ cal. 5,6*16, nepercutate, un cartuș cal. 12 confecționat artizanal și mai multe părți componente folosite în vederea confecționării muniției” a transmis aceeași sursă. Bărbatul de 65 de ani era autorizat pentru a purta şi folosi arme letale de vânătoare, fiind posesor al permisului de armă tip B, în care era înscrisă arma letală de vânătoare cu țevi lise, și al permisului de armă tip A în care se află înscrisă arma letală de tir sportiv cu glonț.

”Totodată, poliţiştii au identificat un alt bărbat, de 68 ani, din aceeaşi comună, care a deţinut, fără drept, la domiciliul acestuia, un numar de 84 cartuşe cu glonţ cal. 5,6*16, nepercutate. Bărbatul de 68 de ani era autorizat pentru a purta şi folosi arme letale de vânătoare, fiind posesor al permisului de armă tip B si al permisului de armă tip A, în care se afla înscrisă arma letală de tir cu glonţ, cal. 5,6*16” au transmis polițiștii.

Poliţiştii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, respectiv pentru deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcţionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept. Toate bunurile mai sus menționate, detinute ilegal de către cei doi bărbați, din comuna Brănești, au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

Un comentariu

  1. Bai esti prost?!….Bai esti nebun?!…chiar si asa…au uitat sa le stearga din permisele vechi de cand se confectionau cartusele acasa…naspa…cred ca le pastrau ptr.cativa ,,parlamentari” coltosi ori ,,sacali” corupti…chiar si asa…scapa cu suspendare…ori nu …ca nu sunt ,,sacali” ori ,,coltosi”…Bai esti prost?!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*