Acasa / Eveniment / Directorul economic al Casei de Asigurări de Sănătate a murit pe patul de operație. „Este posibil să fi făcut embolie pulmonară“

Directorul economic al Casei de Asigurări de Sănătate a murit pe patul de operație. „Este posibil să fi făcut embolie pulmonară“

Constantin Valeriu Cojocaru Buju, directorul economic al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, a decedat ieri pe masa de operaţie. Acesta avea vârsta de 41 de ani şi fost internat în urmă cu două zile la Spitalul orăşenesc Bumbeşti-Jiu, iar ieri urma să fie operat pentru a-i fi extirpată vezica biliară, dar în timpul operaţiei, i s-a făcut rău şi nu a mai putut fi salvat. Tensiunea şi ritmul cardiac au scăzut, iar pacientul a intrat în stop cardio respirator.

„S-a intrat în sala de operație în jurul orei 9,50. A început prima etapă a anesteziei. Pacientul a fost intubat și ventilat mecanic, dar, din păcate, după circa 15 minute de la intubație au apărut problemele: au scăzut tensiunea și ritmul cardiac, pacientul intrând în stop cardiac, deși domnii doctori mai spun că este posibil să fi făcut embolie pulmonară. Au fost efectuate manevre de resuscitare timp de o oră, beneficiind de masaj cardiac extern și defibrilație. S-a folosit chiar defibrilatorul. I s-a administrat medicamentația specifică protocoalelor prevăzute de procedurilor de anestezie. Din păcate, organismul nu a răspuns și în jurul orei 11 s-a declarat decesul“, a spus Aurel Stolojanu, managerul Spitalului din Bumbești Jiu.

Poliția a deschis un dosar penal

Poliţia a deschis o anchetă pentru moarte suspectă  Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Bumbeşti Jiu au fost sesizaţi despre faptul că o persoană internată în spitalul orăşenesc Bumbeşti Jiu, a decedat în timpul unei operaţii şi au deschis o anchetă. „Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că un bărbat, de 41 ani, din municipiul Târgu Jiu, s-a prezentat la data de 30 septembrie a.c. la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti Jiu pentru a i se efectua o operaţie, iar în cursul zilei de azi a decedat. În cauză poliţiştii au întocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, cercetările urmând a fi efectuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Cadavrul urmează să fie transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj,  în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului“, a spus Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Un comentariu

  1. Daca si directorul Casei de sanatate moare in timpul operatiei ce sa mai spunem de babutele si batranii fara pile la doctori????? Curios este ca nimeni din presa nu vorbeste de medicul care il opera pe pacientul mort. Sa fie vorba de sotul altei directoare din sanatate ? Sa aiba nume ,,,,, de la rasarit ?

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*