Acasa / Eveniment / Doi angajați de la Transloc, dați pe mâna procurorilor. Cereau bani de la călători

Doi angajați de la Transloc, dați pe mâna procurorilor. Cereau bani de la călători

Un controlor și un șofer din cadrul societății de transport în comun din Târgu Jiu, Transloc S.A., au fost prinși în timp ce primeau bani de la călători. Cei doi angajați ai Transloc își desfășurau activitatea pe ruta 9 Mai – Polata. Cei doi au fost chiar filmați de un călător în timp ce primeau contravaloarea unei călătorii, suma de 2 lei, dar fără să elibereze bilet. De altfel, șoferii nu au dreptul de comercializa bilete de călătorie, care se vând prin intermediul automatelor din stațiile de transport în comun sau de la magazinele partenere.

Banii luați de la călători erau băgați în buzunar

În urma unor sesizări, la nivelul conducerii TRANSLOC s-a constituit o comisie de verificare din care au făcut parte reprezentanți ai societății de transport în comun, dar și au Primăriei Târgu Jiu. „A fost un control, iar comisia a constatat că șoferul și controlorul primeau de la călători contravaloarea călătoriei, dar fără să le elibereze bilete. Încasau împreună banii. Încasau câte doi lei de la fiecare călător, dar nu emiteau bilete“, a spus Vasile Căilean, directorul Transloc.
Cei doi angajați vor rămâne fără serviciu și se vor alege cu dosare penale.

Cei doi angajați ai Transloc vor rămâne fără serviciu. „Cu privire la incidentul ce a avut loc astăzi, 14 februarie, într-un mijloc de transport în comun, reprezentanții Transloc SA au transmis Primăriei Municipiului Târgu Jiu că vor lua măsurile prevăzute de lege în astfel de cazuri: celor doi angajați le va fi desfăcut contractul de muncă“, se arată într-un comunicat al Primăriei Târgu Jiu.

În plus, cei doi salariați se vor alege cu plângeri penale pentru comiterea infracțiunii de delapidare. Vasile Căilean a anunțat că acțiunile de acest fel vor continua pentru a depista dacă și alți angajați au încălcat legea. Dacă acest lucru se întâmplă, autoritățile dau asigurări că vor fi impuse cele mai aspre măsuri permise de lege.

2 comentarii

  1. cailene da-ti demisia!!! hotule! cu popescu si cu psd-istii tai de la CL ati scos biletele de la sofer, nu toate statiile au program pana la ultima cursa, automatele nu sunt in toate statiile, ba functioneaza, ba sunt defecte, ba scuipa banii, ba in unele statii sunt doua pe un sens, in sens opus nu este niciuna, abonamente emiteti la preturi de nababi, iar servicii ioc care sa merite banii, aveti un singur punct de emitere abonamente, refuzati sa mutati capetele de linii la DEDEMAN pentru a putea deservii calatorii care vin la mall dinspre Polata/Barsesti sau Dragoieni/Preajba sau chiar Iezureni. asa ca tu si psd-istii tai trebuie sa va dati demisia! mergeti in Craiova si cu 2.5 lei si bilet emis la sofer o sa vedeti mai multi calatori decat cei cu bilete cumparate de la chioscurile de la capetele de linii.

  2. In una din zilele trecute ,nu de mult ,vine ficiorul meu și-mi spune ca in mijlocul de transport in comun “autobuz” este un nene care negociază ,cu cei prinși fara bilet sume de bani ca sa nu chipurile amenda ,vine poliția niscaiva leuți ca săi scoată basma curată,si cică un nene șofer care are bilete de vanzare dar care nu da ,doar încasează bănuți .Eu am crezut ca este o gluma sau de fapt un tupeu gen jungla si am mers pana la discuția ca salariile acestora sunt destul de bune,asa ca nu vad de ce sa recurgă la asemenea matrapazlîcuri .Iam spus ca ulciorul nu merge de prea multe ori la apa si el niciodată sa nu privească aceste lucruri ca un model de viața,la care ficiorul încheie discuția cu simplul fapt ca iar fi Rușine si asa tocma nu vezi decât in bâlci.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*