Doi mecanici depistați în timp ce lucrau „la negru“ într-un service din Săcelu

0
225

Două persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare pentru un angajator din comuna Săcelu, au fost depistate în urma unui control ce a avut loc săptămâna trecută. „Angajatorul, cu domeniu de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor a fost sancționat de către inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată cu amendă în valoare de 40.000 de lei“, au transmis reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

Un alt angajator, din domeniul construcțiilor, cu sediul în orașul Rovinari, care folosea în activitate o persoană pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă, a fost sancționat cu amendă în valoare de 20.000 de lei.

Amenzi de aproape 200.000 de lei

„În perioada 14-18 iunie 2021, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat un număr total de 52 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă, fiind aplicate 36 de amenzi contravenționale în cuantum de 189.000 de lei, 177 de măsuri obligatorii în sarcina angajatorilor sancționați și 3 avertismente” a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here