Acasa / Eveniment / Doi mineri au căzut de la șase metri înălțime. Au suferit multiple traumatisme

Doi mineri au căzut de la șase metri înălțime. Au suferit multiple traumatisme

Doi salariați ai Complexului Energetic Oltenia, de 42 și 52 ani, au fost răniți în urma unui accident de muncă de la Cariera Roșiuța. Cei doi, șef de echipă și lăcătuș mecanic, au căzut de la înălțime de 6 metri când încercau să înlocuiească un reactor la o bandă care transporta cărbune.

Grinda de susţinere a reductorului s-a rupt şi cei doi s-au prăbuşit în gol. Un inspector de muncă s-a deplasat la află la faţa locului pentru a verifica circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Bărbații sunt conştienţi, dar au multiple traumatisme. Unul dintre ei are o fractură cervicală.

“La fata locului s-au deplasat poliţiştii care au efectuat cercetarea, constatând că un bărbat de 52 de ani, din comuna Corcova, judeţul Mehedinţi şi un altul, de 42 de ani, din municipiul Motru, ambii lăcătuşi mecanici, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în timp ce efectuau lucrări specifice, au căzut de la aproximativ 3 metri, suferind leziuni, ca urmare a desprinderii unei grinzi metalice”, a transmis Inpectoratul de Poliție Județean Gorj.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluarea şi nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*