Dosar penal pentru pescuit ilegal. 15 kg de pește a fost confiscat

0
38

Doi bărbați au fost surprinși de polițiști în timp ce transportau unelte de pescuit neautorizate dar și 15 kg de pește pe care l-ar fi pescuit dintr-un lac proprietate privată. Celor doi bărbați le-au fost conficate uneltele de pescuit dar și toată cantitatea de pește fiind acuzați depescuit în perioada de prohibiţiedeţinerea şi folosirea uneltelor și sculelor neautorizate

”Poliţişti din cadrul Secției 5 Politie Rurala Rovinari au depistat în flagrant delict doi bărbaţi, unul de 41 de ani, din Urdari şi altul de 29 de ani, din comuna Corcova, judeţul Mehedinţi, în timp ce transportau, cu un autoturism pe drumul industrial Urdari-Plopşoru, patru plase tip monofilament, o anvelopă de mari dimensiuni tip barcă, două vâsle din lemn și o pompă.

Din cercetările efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că bărbaţii, cu ajutorul uneltelor neautorizate pe care le transportau, au prins cantitatea de 15 kg peşte specia caras dintr-un lac proprietate privată, aflat pe raza localităţii Urdari.

Cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul poliției, în vederea audierii. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor depescuit în perioada de prohibiţie, deţinerea şi folosirea uneltelor de plasă tip monofilament şipescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate, conform OUG 23/2008 privind pescuitul si acvacultura şi, de asemenea, au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 15 kg peşte specia caras, precum şi bunurile folosite la comiterea faptei penale” au transmis reprezentanții poliției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here