Dosare penal pentru tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos

0
69

Polițiștii gorjeni au depistat trei gorjeni, unul din comuna Plopșoru și doi din municipiul Tg-Jiu în timp ce transportau mai mulți arbori pe care i-ar fi tăiat și sustras fără drept.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au depistat în flagrant delict, un bărbat, de 49 de ani, din comuna Plopșoru, care ar fi tăiat şi sustras, fără drept, de pe un teren izolat, din afara fondului forestier, folosind un motofierăstrău mecanic,15 arbori de esenţă ulm, cu diametrele la cioată cuprinse între 8 şi 20 cm la cioată, pe care i-ar fi transportat la domiciliul său.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost lăsată în custodia proprietarului, până la finalizarea cercetărilor, iar motofierăstrăul mecanic a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au depistat, pe strada Slobozia, din localitate, doi tineri, de 12 respectiv 23 de ani, ambii din municipiul Târgu Jiu, în timp ce transportau, cu un atelaj hipo, 18 arbori de esență gorun și cer cu diametrele cuprinse între 8 şi 18 cm.

Din cercetări a reieşit faptul că cei doi ar fi tăiat și sustras materialul lemnos fără marcă silvică, dintr-o pădure situată pe Dealul Târgului, în cantitate totală de aproximativ un metru cub, cauzând un prejudiciu în curs de estimare.

În ambele cauze s-au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here