Două persoane au fost prinse în timp ce lucrau „la negru“

0
193

Două persoane care desfășurau activitate fără forme legale de angajare și una care muncea în afara programului stabilit în contractul individual de muncă cu timp parțial, au fost depistate, în ultimele două zile, în urma controalelor inopinate efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Muncă Nedeclarată. „În cele două cazuri de muncă fără forme legale de angajare, angajatorii, unul din municipiul Motru și unul din municipiul Târgu-Jiu, au fost sancționați cu amendă în valoare de 20.000 de lei fiecare, iar cel de-al treilea, tot din Motru, cu 10.000 de lei pentru folosirea în activitate a salariatului și după finalizarea orelor de program prevăzute în contractul individual de muncă cu fracțiune de normă“, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

Controale pentru respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu SARS-COV-2

Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Securitate și Sănătate în Muncă și Serviciului Muncă Nedeclarată, au efectuat 40 de controale pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu SARS-COV-2.

„Controalele din weekendul trecut au avut loc în orașele Novaci și Tismana, precum și comunele Telești, Ciuperceni și Câlnic. Verificările vor continua zilnic și în fiecare weekend pe raza întregului județ”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here