spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăEvenimentDumitru Pârvulescu, anchetat după interceptări

    Dumitru Pârvulescu, anchetat după interceptări

    Oficialul Ministerului Economiei, Dumitru Pârvulescu, a fost pus în libertate după expirarea ordonanţei de reţinere emisă de procurorul Emil Moţa, iar o instanţă a Tribunalului Gorj a decis că propunerea de arestare preventivă nu se justifică. Familia i-a fost alături lui Dumitru Pârvulescu pe tot parcursul zilei de ieri. Decizia magistraţilor poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova în termen de 24 de ore.

    O reţinere spectaculoasă, dar cu care magistraţii Tribunalului Gorj nu au fost de acord considerând că nu sunt motive pentru arestare preventivă iar probele instrumentate de către procuror nu au fost suficient de credibile pentru a lua o măsură extremă, considerată excepţie de la regula cercetării în libertate aşa cum este prevăzut în lege. Ziua de ieri a început cu audierea omului de afaceri Săndel Lupulescu. Acesta, cel mai probabil a fost audiat ca martor. În scurt timp, a fost adus cu duba poliţiei şi Florin Pavel, primarul comunei Peştişani, urmat de Dumitru Pârvulescu. Confruntarea dintre cei doi a durat mai bine de două ore după care, procurorul de caz a decis să propună magistraţilor arestarea preventivă: „Sunt total nevinovat. Mi-am făcut doar datoria corect pe banii statului. Sunt un tip cinstit, corect şi nu mi-e ruşine cu mine”. Ce nu te omoară, te întăreşte. Să ne aducem aminte că Gigi Becali a ajuns europarlamentar după o arestare din asta”, a spus Pârvulescu. Întrebat dacă va candida la alegerile parlamentare, Dumitru Pârvulescu a răspuns: „La 55 de ani sunt încă tânăr!”.

    Interceptări, fără număr

    „Moda” interceptărilor nu se termină în ciuda criticilor, inclusiv guvernamentale ci, dimpotrivă, pare că este principalul mijloc prin care anchetatorii îşi constituie acuzarea. Surse judiciare susţin că şi de această dată în dosarul care măsoară aproape un metru, sunt zeci dacă nu sute de pagini cu interceptări telefonice şi detalii de filaj. Printre cei „ascultaţi” se numără soţii Pârvulescu, dar şi alte persoane, mai mult sau mai puţin cunoscute iar multe dintre discuţiile extrase ar fi intimităţi dintre cei doi soţi Pârvulescu. Mai mult, martori în dosar au fost întrebaţi despre persoanele cu care s-au întâlnit şi discuţiile pe care le-au avut, semn că anchetatorii aveau detalii amănunţite cu programul fiecăruia, pas cu pas. Mai mult, Dumitru Pârvulescu a declarat că imediat ce se va lămuri situaţia acestui dosar va face declaraţii amănunţite. „Este un atac la adresa mea, a familiei şi a echipei pe care o conduc acum. După ce se va aşterne praful pe acest dosar o să vă dau multe, multe detalii. Nu pot să vorbesc acum. Am însă încredere în justiţie”, a spus Pârvulescu. După ce judecătorul a analizat probele administrat la dosar şi l-a audiat, din nou, pe Pârvulescu, în jurul orei 19:00 a decis să respingă propunerea procurorului de arestare preventivă. Pârvulescu era acuzat de instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, anchetatorii considerând că Pârvulescu: „prin rugăminţi şi folosindu-se de relaţiile de prietenie în care se aflau, a determinat pe inculpatul Pavel Ion Florin să semneze două contracte de cesiune de creanţă la data de 2 iulie 2009, în valoare de 2.500.000 lei către persoane fizice, fără aprobarea Consiliului Local Peştişani”. Cel mai probabil, procurorii vor face recurs la Curtea de Apel Craiova iar o decizie definitivă va fi cunoscută fie la sfârşitul acestei săptămâni fie la începutul săptămânii viitoare, timp în care Dumitru Pârvulescu se poate întoarce la Ministerul Economiei unde ocupă funcţia de secretar general adjunct.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: