6.2 C
Târgu Jiu
joi, februarie 25, 2021
Acasă Eveniment Eroii neamului, cinstiți la Scoarța! Primarul Stamatoiu: „Au luptat cu onoare pentru...

Eroii neamului, cinstiți la Scoarța! Primarul Stamatoiu: „Au luptat cu onoare pentru țară și libertate!”

- Advertisement -

monument scoartaCei 133 de eroi din Războiul de Independenţă, Războaiele Balcanice, Primul și cel de-al Doilea Război Mondial. Acestora li se adaugă și cei 107 veterani de război din comuna Scoarța. Ceremonialul de dezvelire și sfințire a monumentului a avut loc ieri, la prânz.

scoarta cimitir 2Aproximativ 250 de eroi și veterani de război din comuna Scoarța au fost celebrați duminică, 2 iulie, de către autoritățile locale și județene. În cinstea lor a fost ridicat un monument măreț. Sute de persoane au participat duminică la manifestarea de la Scoarța. După manifestare, participanții au luat parte la o agapă frățească, în curtea bisericii!

scoarta cimitir 1„Un eveniment de o asemenea anvergură nu s-a mai făcut în Scoarța. În curtea bisericii din centrul comunei, lucrurile s-au schimbat complet. Am ridicat o cruce și un monument în cinstea eroilor de război, care, cu onoare, au apărat țara noastră! Monumentul Eroilor și Veteranilor de Război este ridicat cu finanțare de la Primăria și Consiliul Local Scoarţa, dar și cu bani de la cetățeni, consilierii locali și-au donat indemnizațiile. De asemenea, cetățeni și-au donat pensiile! Le mulțumesc. Investiția a fost 35.000 de lei și le mulțumesc tuturor. Manopera a fost făcută gratuit, cu cetățeni, un grup de inițiativă de la Scoarța, coordonat de mine și de domnul colonel în rezervă Dobre. Am făcut aleile, am pus pavele. (…) Nu știu dacă în Gorj mai există un asemenea monument. Cu crucile eroilor în spate, aranjate, cu crucea veteranilor de război, e ceva ce nu o să mai găsiți prin Gorj, unic!”, a declarat Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarța.

scoarta cimitir 3Pe monument a fost amplasat și un vultur, distanța dintre aripi fiind de circa un metru. Duminică vor fi celebrați La manifestări au fost prezenți reprezentanții Primăriei Scoarța, ai Mitropoliei Olteniei, invitați din Parlamentul României, de la Consiliul Județean Gorj, Prefectura Gorj, Garnizoana Târgu Jiu, Asociația Națională a Veteranilor de Război și alții. Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj, Florin Cârciumaru și Mihai Weber, Alin Văcaru, prefectul Ciprian Florescu și alte oficialități au luat parte la manifestare.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente