Acasa / Eveniment / Evaziune fiscală cu aparate de jocuri de noroc! Cum acţionau cei implicaţi

Evaziune fiscală cu aparate de jocuri de noroc! Cum acţionau cei implicaţi

Evaziune fiscală cu aparate de jocuri de noroc! Cum acţionau cei implicaţiNu mai puţin de 300 de percheziţii au fost efectuate ieri la persoane și firme din domeniul jocurilor de noroc, bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. Descinderile au avut loc în Bucureşti şi în 29 de judeţe, printre care şi Gorj.

Mascaţii au descins ieri la sediile şi punctele de lucru a 16 firme şi la locuinţele persoanelor implicate în această reţea infracţională ce acţiona încă din 2013. Cei care deţineau de aparatele de jocuri de noroc nu înregistrau toate veniturile obţinute, ba mai mult, foloseau diverse modalităţi astfel încât veniturile obținute din exploatarea aparatelor să fie diminuate prin intervenții directe asupra mecanismelor aparatelor. „Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, persoanele în cauză ar fi creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat, prin neînregistrarea în contabilitate a tuturor veniturilor obţinute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice de noroc.

Astfel, veniturile obţinute din exploatarea jocurilor de noroc în săli deschise pe raza mai multor localități din 29 de județe din țară ar fi fost diminuate prin intervenţii directe asupra mecanismelor ori sistemelor de contorizare ale aparatelor electronice. Ulterior, sumelor neînregistrate în evidenţele contabile le-ar fi fost atribuită o proveniență aparent legală, fiind reintroduse în circuitul economic ca ,,împrumut asociat” pentru extinderea activităţilor în domeniul jocurilor de noroc”, se arată în comunicatul IGPR.

24 de mandate de aducere

Polițiștii au pus în aplicare 24 de mandate de aducere, fiind vizate persoane cu vârste cuprinse între 30 și 52 de ani. La activităţi au participat şi poliţişti ai Direcţiei de Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R., ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ai inspectoratelor de poliţie judeţene Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița – Năsăud, Brașov, Caraș – Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui și Vâlcea, precum şi jandarmi.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*