29 C
Târgu Jiu
luni, august 3, 2020
Acasă Eveniment Incompetență la SJU Tg-Jiu. Unui pacient i s-a făcut o transfuzie cu...

Incompetență la SJU Tg-Jiu. Unui pacient i s-a făcut o transfuzie cu altă grupă de sânge

- Advertisement -

Un bătrân în vârstă de 85 de ani aflat la ATI în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a fost la un pas de moarte, după ce, așa cum susțin rudele, i s-a făcut o transfuzie cu un alt tip de sânge. Pacientul a pierdut o cantitate mare de sânge și a fost transportat la spital. „Vineri, pe 29 , la ora 1 noaptea a început să-i curgă sânge din nas. Am  încercat să oprim sângerarea,. Am chemat ambulanța. A fost dus la UPU, la Târgu Jiu, după care a fost dus la Spitalul 700 pentru investigații cardiologice, deoarece spuneau că ar avea probleme cardiace. Pe urmă a fost dus înapoi la ORL. A fost internat la ORL. Avea hemoglobina mică și a fost transferat la ATI.

Socrul meu este de doi ani și jumătate la pat, nu se mai poate mișca. Mi se spunea că nu crește hemoglobina, că i s-a mai băgat o pungă de sânge“, a spus Alin Bîrcă, ginerele acestuia.

„Socrul meu a avut zile, câte o să mai aibă…“

Ginerele pacientului susține că o persoană apropiată care ținea legătura cu cadrele medical i-a spus că s-a făcut transfuzie cu sânge. Pentru că pe stoc nu exista sânge suficient, rudele au mers să doneze sânge pentru a-l ajuta. Doar că, în corpul bătrânului nu ar fi ajuns sângele donat de rude, iar starea bătrânului s-a agravat. „Am discutat cu cineva apropiat și mi-a spus că i s-a băgat două pungi de sânge AB4. I-am spus să se oprească pentru că el are grupa 0,1 negativ. Marți mă sună cei de la ATI, că trebuie transferat la Craiova, la hematologie, că are o boală de sânge. I-am spus doamnei doctor că s-a băgat o grupă de sânge greșită. Au fost transmise analizele la Craiova, dar au refuzat să-l primească. Soția a reușit să-l vadă și mi-a spus că e galben ca lămâia. S-a simțit foarte rău după ce i s-a făcut transfuzia. Putea să moară. Nu au recunoscut, despre ce s-a întâmplat. Nu este posibil așa ceva. Ce să mai zic, socrul meu a avut zile, câte o să mai aibă…”, a mai spus ginerele.

Asistenta i-a recunoscut că a greșit

Alin Bîrcă spune că s-a trezit duminică dimineață cu un telefon din partea medicului ORL,  care i-a spus s-a introdus o grupă de sânge greșită: „Duminică dimineața, la 8,30, mă trezesc cu un telefon de la medicul ORL și mi-a spus că am avut dreptate cu grupa de sânge, că s-a băgat greșit o altă grupă de sânge.

Luni m-a sunat asistenta care a greșit și să ne întâlnim ca să vorbim. I-am propus să ne întâlnim la o terasă, într-un loc public, după care mi-a transmis că nu mai poate să vină“

„Mai aveam puțin și ne puneau covorul roșu“

Ieri, familia pacientului a fost chemată la ATI, să discute și să-l vadă pe pacient. Alin Bîrcă spune că șefa Secției ATI i-a spus să nu depună plângere împotriva asistentei care a greșit: „Mai aveam puțin și ne punea covorul roșu când am ajuns acolo. Ne-a explicat că este o greșeală medicală. Socrul era palid și nu ne-a recunoscut. Rodica Dârnu mi-a spus să nu fac plângere împotriva asistentei, pentru că nu mai lucrează acolo“.

Acesta vrea să depună plângere, pentru ca cei care au greșit să plătească, iar în spital să lucreze persoane competente.

Nu s-a depus o plângere

Alin Bîrcă a mers în audiență la managerul Spitalului, pentru a-i explica situația și a solicita documentele medicale legate de cazul socrului său.

Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Gorj, spune că așteaptă să primească documentele medicale pentru a le înmâna bărbatului: „A venit la mine și mi-a prezentat punctul său de vedere. Aștept să primesc documentele medicale și, apoi, urmează să le primească. Nu a făcut o plângere. Dacă aparținătorii consideră că s-a făcut o greșeală, pot să adreseze plângere“.

”I-au bagat două pungi de AB4 și el are 0.1 negativ. Eu am aflat a doua zi, din surse din spital. M-au sunat după opt zile și mi-au spus că au greșit grupa de sânge și că am avut dreptate. Mi-au spus că trebuie să-l transferăm la Craiova la hematologie, că are probleme cu sângele. Craiova a spus că nu-l primesc decât după ce primesc un set de analize și după ce le-au primit au zis că nu e de competența lor. Am făcut potecă la ATI. Ce să mai zic, socrul meu a avut zile, câte o să mai aibă…” a mai relatat ginerele bătrânului.

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Dan Ilie Morega: „Am ținut la pieptul meu un șarpe…Marcel Romanescu și-a dovedit adevărata lipsă de caracter și este doar pe interes!”

Dan Ilie Morega, președintele „Institutului de Analiză, Investigații Publice și Politice”, îl critică în termeni foarte duri pe Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu,...

De ce Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu?

Numele meu este Lazăr Elena Manuela, am urmat  cursurile facultății de Drept  din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși’’ din Târgu-Jiu iar în prezent am fost...

Consiliul Județean Dolj achită despăgubiri proprietarilor de terenuri din județul Gorj

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a emis dispoziția prin care întreaga suprafață de teren supusă exproprierii în vederea derulării investiției în valoare...

Tragedie într-o familie din Motru. Tată și fiică, decedați într-un accident pe „centura“ Craiovei

Un bărbat în vârstă de 41 de ani și fiica lui de șase ani, din municipiul Motru, au decedat în această dimineață într-un accident...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini