Un fast-food din municipiul Târgu Jiu a fost amendat cu 10.000 de lei de către inspectorii sanitar-veterinari pentru depozitarea unor produse în recipiente murdare și alte nereguli. „Depozitarea băuturilor răcoritoare ale personalului în același spațiu cu materiile prime; recipiente neigienizate; produse non-animale decongelate neetichetate adecvat; în lada de congelare, alături de materiile prime se află depozitate cantități mici SNCU (n.r.-deșeuri de origine animală), deși unitatea deține un spațiu distinct destinat depozitării SNCU“, a spus Sorin Ștefănescu, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj.
Magazine de comercializare a peștelui, amendate
De asemenea, un snack-bar ambulant a fost amendat cu 1.200 de lei întrucât angajata care servea produsele către consumatorul final nu deținea mănuși de protecție, mască buco-nazală, echipament de protecție (halat, bonetă); materiile prime erau depozitate necorespunzător.
Alte amenzi au fost aplicate la două magazine specializate de comercializare a peștelui și produselor din pescuit, pentru că persoana care manipula peștele destinat comercializării nu poseda echipament de protecție adecvat.