Fast-food din Târgu Jiu, amendat cu 10.000 de lei

0
490
Un angajat al unui fast food pregateste o shaorma

Un fast-food din municipiul Târgu Jiu a fost amendat cu 10.000 de lei de către inspectorii sanitar-veterinari pentru depozitarea unor produse în recipiente murdare și alte nereguli. „Depozitarea băuturilor răcoritoare ale personalului în același spațiu cu materiile prime; recipiente neigienizate; produse non-animale decongelate neetichetate adecvat; în lada de congelare, alături de materiile prime se află depozitate cantități mici SNCU (n.r.-deșeuri de origine animală), deși unitatea deține un spațiu distinct destinat depozitării SNCU“, a spus Sorin Ștefănescu, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj.

Magazine de comercializare a peștelui, amendate

De asemenea, un snack-bar ambulant a fost amendat cu 1.200 de lei întrucât angajata care servea produsele către consumatorul final nu deținea mănuși de protecție, mască buco-nazală, echipament de protecție (halat, bonetă); materiile prime erau depozitate necorespunzător.

Alte amenzi au fost aplicate la două magazine specializate de comercializare a peștelui și produselor din pescuit, pentru că persoana care manipula peștele destinat comercializării nu poseda echipament de protecție adecvat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here