Femeie din Târgu Jiu prinsă cu două borcane cu cannabis, condamnată pentru trafic internațional de droguri

0
2697

O femeie de 27 de ani din Târgu Jiu a fost condamnată de Tribunalul Gorj la o pedeapsă de trei ani și opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de droguri. Elena Bobu, zisă „Liliana”, de etnie romă, a fost prinsă când a introdus în țară un kilogram de cannabis.

„Admite cererea de soluţionare a prezentei cauze potrivit procedurii simplificate cu privire la inculpata În baza art. 3 alin.1 din Legea nr.143/2000, cu aplicarea art. 396 alin. 10 C. pr. pen., condamnă inculpata Bobu Elena, zisă „Liliana”, la o pedeapsă de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b C.pen., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic internațional de droguri de risc. În baza art. 65 alin. 1 C.pen. aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b C.pen. În baza art. 2 alin.1 din Legea nr.143/2000, cu aplicarea art. 396 alin. 10 C. pr. pen., condamnă aceiași inculpată la o pedeapsă de 2 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b C.pen., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. În baza art. 65 alin. 1 C.pen. aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b C.pen. În baza art. 38-39 alin. 1 lit. b C.pen. aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, la care se adaugă sporul de 1/3 din pedeapsa de 2 ani închisoare, respectiv 8 luni închisoare, urmând ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani și 8 luni închisoare“, se arată în sentința instanței de judecată.

Drogurile au fost aduse din Spania

Femeia s-a deplasat în Spania, la începutul lunii martie, pentru a cumpăra cannabis, care a fost ambalat în staniol și ascuns în două borcane din sticlă, peste care au adăugat cafea măcinată. Planul a fost pus la punct împreună cu concubinul său, care avea deja o condamnare în Finlanda, pentru trafic ilicit de stupefiante, dar pedeapsa era cu suspendare.

După ce a ajuns cu autocarul în Târgu Jiu, femeia s-a urcat într-un taxi, iar după puțin timp a fost capturată de oamenii legii.

„Fiind întrebată de organele de cercetare penală din cadrul S.C.C.O. Gorj dacă deține bunuri sau obiecte interzise de lege, inculpata a declarat că în rucsacul de culoare negru cu albastru, inscripționat SILVER, deține cantitatea de aproximativ 1 kg „iarbă”, pentru care a plătit suma de 1000 euro în Spania și pe care a transportat-o în România, în scopul consumului propriu, drogurile urmând a fi depozitate la domiciliu până la sosirea în țară a concubinului”, au transmis anchetatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here